Rommegården invigd - Borlänge kommun
Dela sidan på sociala medier

Rommegården invigd

I dag invigdes Borlänge kommuns nya dagverksamhet för personer med demensfunktionshinder som fortfarande bor hemma.

Rommegården har plats för 6-8 besökare som tas om hand av två medarbetare mellan klockan 9 och 15 på vardagar. Verksamheten kommer att vara öppen året om.

Här får besökarna möjlighet till social samvaro och olika aktiviteter samtidigt som anhöriga får några timmars avlösning. För att få en plats behövs ett biståndsbeslut från Borlänge kommun.

– Det är så himla roligt att vi äntligen är igång. Vi har haft brist på platser och det här blir en välbehövlig avlastning för anhöriga, säger Anita Nordström (S), ordförande i omsorgsnämnden.

Verksamheten kommer att smygstarta innan jul med hembesök hos de som får en plats och lite kortare besök i lokalen med färre besökare. Allt för att besökarna ska få en så lugn och trygg introduktion som möjligt.

– Alla som i dag står i kö till dagverksamhet kommer att få plats när vi har kommit igång, säger Erik Sjöblom, enhetschef för Rommegården.

Totalt finns nu tre kommunala dagverksamheter för personer med demensfunktionshinder i Borlänge – Rommegården, Myntgården och Lustgården.

På fotot syns enhetschef Erik Sjöblom, omsorgsnämndens ordförande Anita Nordström och Karin Fogel, en av medarbetarna på Rommegården.