Tillsammans lyfter ni Borlänge gymnasieskola - Borlänge kommun
Dela sidan på sociala medier
Elever och lärare från Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Hushagsgymnasiet som deltagit i Årets kockteam samt Bageri-SM i mars 2018. Barn- och bildningsnämndens ordförande Mari Jonsson uppvaktade med blommor efter de fina tävlingsinsatserna.

"Tillsammans lyfter ni Borlänge gymnasieskola"

Framgång i Årets kockteam och en riktigt fin insats i bagar-SM. Den senaste veckan har elever från Hushagsgymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogram visat vilka skickliga kockar och bagare/konditorer de är. Nu hyllas de av barn- och bildningsnämndens ordförande Mari Jonsson (S).

- Ni gör ett fantastiskt resultat! Tillsammans med rektor Anna Torssander och personalen här, lyfter ni Borlänge gymnasieskola, säger Mari Jonsson.

Lördagen den 10 mars gick Gysam-tävlingen ”Årets kockteam 2018” av stapeln i Smedjebacken. Elever från fyra gymnasieskolor i länet gjorde upp om titeln där Iza Renfjord, Charlie Stenström Adam Lindholm, Kevin Villman och Anton Pennonen representerade Hushagsgymnasiet i Borlänge.

Efter tre intensiva timmar i köket, var det avgjort. Hushagsgymnasiet utsågs till vinnare med motiveringen:  ”För en välkomponerad och balanserad samt trevlig meny, med smaker som för tankarna till huvudråvarorna. Bra lagarbete/teamarbete och ett rent och snyggt kök, nästan genom hela tävlingen.”

Förutom äran vann kockeleverna också några dagar på Högfjällshotellet i Sälen den 15-18 mars. Där ska de få vara med, inspireras och ta del av arbetet i hotellets kök.

- Det känns jättekul att vi vann, eftersom vi har jobbat så hårt inför den här tävlingen, säger Iza Renfjord som också fick extra beröm av domarna för sitt lugna och metodiska arbetssätt i köket.

Ett par dagar efter kockelevernas tävling i Smedjebacken, var det bagarnas tur. Tisdagen den 13 mars, i Göteborg, avgjordes årets upplaga av bagar-SM för gymnasieelever. Emma Sundén och Vilma Arvidsson var de elever från årskurs 3 som representerade Hushagsgymnasiet, ivrigt påhejade av sina klasskamrater och lärare. Emma och Vilma hamnade till sist på en fjärdeplats.

- Tjejerna gjorde en fantastisk insats, men det var riktigt hög nivå och konkurrens i år, säger en av bagerilärarna, Malin Tegnér.

Mari Jonsson kom till Hushagsgymnasiet  med en vårfin bukett till elever och lärare för att uppmärksamma deras fina insatser.

-  Vad skriver man på en blombukett? frågar Mari Jonsson retoriskt innan hon överlämnar buketten. Jo, man skriver ”Heja Hushagsgymnasiet!” Stort grattis och lycka till i framtiden!