Konsumentvägledare
Kristina Axelsson
0243-759 06
Energi- och klimatrådgivning
0243-746 00
Dela sidan på sociala medier

Träffa din konsumentvägledare och energi- och klimatrådgivare på biblioteket!

Ställ dina frågor direkt till kommunens konsumentvägledare och energi- och klimatrådgivare på Borlänge bibliotek onsdag 26 april.

Visste du att som Borlängebo kan du få hjälp med konsument-, energi- och klimatfrågor kostnadsfritt? Kanske undrar du över hur du kan spara både pengar och energi? Eller vill veta mer om dina rättigheter och skyldigheter som konsument? Borlänge kommuns konsumentvägledare Kristina Axelsson och energi- och klimatrådgivare Fares Mustafa besöker Borlänge bibliotek onsdagen den 26 april klockan 12.00–14.00 och svarar på dina konsument-, energi- och klimatfrågor.

– Vi vill uppmärksamma alla Borlängebor om att de kan få hjälp med de här frågorna helt kostnadsfritt och opartiskt, berättar Fares Mustafa, energi- och klimatrådgivare i kommunen. 

Det är första gången som de ordnar en gemensam träff av det här slaget och ambitionen är att det ska kunna bli ett återkommande inslag.

– Det här ett sätt att kunna möta dig som Borlängebo under enklare former och där du kan få svar direkt på dina frågor, säger Kristina Axelsson, konsumentvägledare.

Konsumentvägledning

Konsumentvägledning är för dig som är privatperson, som handlar varor eller tjänster av ett företag. Exempel på frågor som man kan få hjälp med:

  • Information om dina rättigheter och skyldigheter som konsument utifrån det avtal du har ingått med ett företag
  • Vägledning i hur du gör en reklamation samt få råd om instanser där ditt ärende kan prövas
  • Råd inför vissa köp av varor och tjänster. Det kan exempelvis gälla råd inför köp av hantverkstjänst, val av elhandlare, val av telefonoperatör eller köp av bil hos bilhandlare.

Energi- och klimatrådgivning

Energi- och klimatrådgivning erbjuds till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag. Några exempel på frågor som man kan få hjälp med:

  • Utbyte om värmningssystem, solcellsanläggning, värmepumpar
  • Frågor om ventilation, tilläggsisolering, belysning och byte av fönster
  • Energibesparande tips för villor, lägenheter och lokaler 
  • Transporter.

När: onsdag 26 april, klockan 12.00–14.00
Plats: Borlänge bibliotek

Energi- och klimatrådgivning

De kommunala energi- och klimatrådgivarna förmedlar opartisk och kostnadsfri rådgivning till hushåll, företag och lokala organisationer. Här är exempel på frågor som man kan få hjälp med:

Konsumentvägledning

Om du har en fråga om dina rättigheter som konsument kan du kostnadsfritt kontakta vår konsumentvägledare vid Konsument Borlänge.