Borlänge kommuns logotyp

Nyhetsbrev LSS

Hej alla fantastiska vikarier!

Februari är en god bit på väg och vi vill passa på att påminna dig om att du är viktig!
Här kommer månadens nyhetsbrev och vi kommer att fokusera på fyra viktiga saker.

1. Ring om sjukfrånvaro och viktig information

Kom ihåg att du alltid måste ringa och prata med någon av oss på bemanningen eller på din enhet och meddela frånvaro i god tid innan ditt bokade pass. Det är viktigt att du ALDRIG anmäler sjukfrånvaro via sms eller mail.

Du kan inte heller, under några omständigheter, förmedla viktig information via sms. Det finns inga garantier att den mobiltelefon du skickat till är i drift den dagen.
Ring av samma anledning alltid växelnumret – inte till något mobilnummer.

2. SwedeTime - din kalender

SwedeTime är bemanningens arbetsverktyg och det är oerhört viktigt att du håller din kalender uppdaterad. Bemanningen hanterar över 220 vikarier och pool varje dag och vi måste kunna lita på att du kan jobba och svarar i telefonen de dagar du ligger tillgänglig/grön.

När tillgängligheten inte stämmer kan det bli stora problem i planeringen för flera arbetsplatser och brukare. Du riskerar också att bli av med din anställning om vi inte kan nå dig när du i kalendern visat att du kan jobba.

(Ett fåtal vikarier har av personliga skäl en överenskommelse om att inte behöva lägga kalender, men de allra flesta av er måste lägga tillgänglighet i kalendern för att vi ska veta när och hur ni kan jobba.)

3. Läkemedels- och insulindelegering

Om du redan har läkemedelsdelegering/insulindelegering skulle vi vilja be dig att logga in i LifeCare och kontrollera vilket datum din nuvarande delegering går ut. Det kan du göra nästa gång du är ute på jobb.

Boka tid för omdelegering i mars - april

Går din delegering ut under månaderna maj, juni eller juli? Då ber vi dig att höra av dig till oss under mars-april för att boka in en tid för en omdelegering.

Längre fram kommer delegeringssjuksköterskorna att ha fullt upp med grundutbildningar för dem som kommer in och ska jobba under sommaren.

Har du ingen delegering men vill ordna med en sådan?

Då tar du kontakt med bemanningen 0243-22 22 40 så kommer du att få muntlig information. Du får även studiematerial och instruktioner skickade till din arbetsmail. Där står det hur du går till väga för att boka in dig för att få delegering.

4. Jobba i sommar?

Om du som redan är inne och jobbar som timvikarie hos oss är intresserad av att jobba under sommaren/semesterperioden 2024 behöver du inte skicka in någon ansökan via de annonser som finns på hemsidan och i sociala medier. Ta i stället kontakt med den chef som ansvarar över den arbetsplats du är intresserad av att jobba vid.

Bemanningens Kontaktuppgifter

Vid ej akuta ärenden såsom status på delegering, kalenderfrågor etc. hänvisar vi främst till kontakt med oss via e-post. Detta eftersom våra telefoner ofta är upptagna i driften.

E-post: lss.info@borlange.se

Vårt gemensamma växelnummer är 0243-22 22 40

Vardagar:

06:45-09:00
10:30-12:00
12:30-15:00

Helger och röda dagar:

06:45-11.30
12.00-14.00

Akuttelefon: 0243-664 01. Detta nummer används endast vid akuta fall under kontorstid.

Vardagar: 06:45-16:00
Helger: 06:45-14:00

Chef för timvikarier

"När jag arbetar som timvikarie, vem är min chef?" kanske du undrar.

Mallika Norström är din och andra timvikariers chef. Hon sitter tillsammans med oss bemanningsassistenter på stadshuset i Borlänge.

Kontakt:
Mallika Norström, enhetschef bemanning/rekrytering
Telefon: 0243-648 09
E-post: mallika.norstrom@borlange.se

Fortsätt vara den stjärna du är!

Många Hälsningar Bemanningen LSS
Linda, Max, Johan & Daniel