Borlänge kommuns logotyp

Nyhetsbrev SÄBO

Maj

Hej på dig!

Covid-19/Corona påverkar fortfarande samhället på många olika sätt. Du som vikarie fyller en viktig funktion i våra olika verksamheter under denna tid. Vi vill att du ska få bra information om rådande omständigheter och gällande rutiner så därför vill vi att du tar med dig följande saker:

  • Stanna hemma om du har symptom på covid-19. Symptomen finns listade på 1177.se

  • Basala hygienrutinerna innefattar både anvisningar och direktiv om hur du ska vara klädd till ett arbetspass men också om vilken utrustning du ska använda hos brukare. Det är ytterst VIKTIGT att du följer hygienrutinerna som finns för att begränsa eventuella smittor. Om du känner att du inte riktigt har koll på basala hygienrutinerna så se till att uppdatera dig på det. Information kring detta finns i ”Kvalitetshandboken” på Insidan. Förövrigt vill vi att du oavsett Covid-19 håller koll på Kvalitetshandboken. Hälso- och sjukvårdsavdelningen gör kontinuerligt uppdateringar där om vilka rutiner och dokument som du behöver ta del av i ditt vardagliga arbete.

  • Alla måste ta sitt ansvar att vara utbildade i hur vi hanterar covid-19 och undviker smittspridning. Därför behöver du som timvikarie gå följande utbildning i länken nedan om du inte redan gjort det. Utbildningspaketet består av två delar. Du startar utbildningen genom att klicka på länken. När första delen är avslutad får du en länk till del två, skickad till dig på din mail. Se till att du har tid för utbildningen, den kan ta en stund att genomföra. Utbildning Covid-19 sociala sektornlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • På Borlänge Kommuns intranät ”Insidan” finns en mängd information att ta del av gällande Covid-19. Se till att du håller dig uppdaterad på information som kommer ut där.

  • På grund av rådande situation så breddas inte vikarier till fler arbetsplatser. Du har den/de arbetsplatser du redan har men för närvarande kommer inga ytterligare breddningar att ske.


Vi vill rikta ett stort tack till dig för det arbete du utför och hur du ställer upp för verksamheten i dessa tider.

Hälsningar
Teres, Ulrika, Anna-Carin och Emma-Lina


Senast uppdaterad: 12 maj 2020

0243 - 740 00

Telefontid: 8.00-16.30 måndag-fredag

Besök: Stadshuset, Röda vägen 50

8.00-16.00 måndag-fredag

E-post: kommun@borlange.se

Post

Borlänge kommun

781 81 Borlänge

Org.nr: 212000-2239

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här