Borlänge kommuns logotyp

Nyhetsbrev SÄBO

Hejsan!

Nu har hösten och kylan kommit på riktigt. Vi får passa på att njuta av de fina, soliga dagarna som kommer emellanåt. Om ett par veckor är det dags att ställa tillbaka klockan till vintertid.

Vi vill påminna om vikten av att komma i tid till dina bokade pass. Vid starttiden på passet ska du vara ombytt och klar för att kunna börja med dina arbetsuppgifter. Blir du utringd med kort varsel ska du ta dig på plats så snart du kan.

Det är viktigt att du fyller i en timrapport i samband med alla dina pass. Den tiden du fyller i ska vara den faktiska tiden du har jobbat. Är du t.ex. bokad på ett pass 7.00-15.00, men hinner inte på plats förrän 7.15 så är det 7.15 du ska skriva som starttid. Samma sak om det sedan uppstår något som gör att du får lov att stanna kvar längre än din bokning, då fyller du i den tid som blev din faktiska sluttid. Allt detta är viktigt för att du ska få rätt lön. Om du inte vet vart du hittar timrapporterna så fråga på arbetsplatsen.

Det finns ett nytt fält i swedetime där du ska skriva in anhöriginformation. Du hittar det under fliken för kontaktuppgifter när du loggat in. Där fyller du själv i information om vem som ska kontaktas om det skulle hända dig något medan du är på jobbet. Det är enbart vi på bemanningen som kan se de uppgifter du anger där.

Trots vissa lättnader i de nationella restriktionerna ska du stanna hemma när du har symtom på covid-19. Detta gäller även dig som är fullvaccinerad. Vid symtom ska du boka tid för covid-test. För mer info gällande folkhälsomyndighetens allmänna råd kan du gå in på

Läs mer om folkhälsomyndighetens allmänna råd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi vill även påminna dig om att vara noga med att följa de basala hygienrutinerna, det gäller ALLTID. Var extra noga med handhygienen, tvätta händerna och använd handsprit. Se till att följa de rutiner som finns på arbetsplatsen gällande skyddsutrustning.

Tack för det jobb du utför! Du är viktig!

Hälsningar

Teres, Anna-Carin och Emma-Lina

Bemanningen SÄBO