Borlänge kommun

Nyhetsbrev SÄBO

Hejsan!

Sommaren närmar sig slutet och hösten smyger sig på. Först och främst vill vi rikta ett stort TACK till Dig som jobbat under sommaren. Ditt arbete och engagemang är otroligt värdefullt!

Kanske är du ny som timvikarie hos oss på bemanningen, då vill vi hälsa dig varmt välkommen till oss. Om du har några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att ringa till oss på:

0243-660 27 - Öppen alla dagar klockan 6.30-15.00 (6.30-13.45 helger/röda dagar)

0243-660 25 - Öppen alla vardagar klockan 6.30-15.00

Lägg kalender i Swedetime

Som vikarie hos oss har du fördelen att själv välja när du vill och kan arbeta genom att lägga kalender i Swedetime. För att det ska bli en bra kommunikation mellan oss så är det nödvändigt för dig att lägga kalender, grön eller röd varje månad. Om du vet med dig att du inte kan arbeta på ett tag, lägg dig röd. Du kan alltid ändra i din kalender så länge du inte har en bokning. Endast enstaka dagar får vara vita/blanka. När du fick dina inloggningsuppgifter via mail fick du även en manual. Läs igenom den om du är osäker på hur du ska lägga kalender, där finns det bra beskrivet hur du ska göra.

Om vi inte har någon tillgänglig vikarie att boka så skickar vi ut sms-förfrågningar på ledigt pass. Om du får en sådan förfrågan är det viktigt att du först läser igenom SMS:et noga så att du vet vilket datum och tid passet är och sedan svarar du J om du kan jobba eller N om du inte kan jobba. Det är viktigt för oss att du svarar för att vi ska kunna jobba vidare med passet.

Sjuk- och frånvaroanmälan

Om du blir sjuk när du är bokad på ett pass så ska du ringa till enheten där du är bokad och sjukanmäla dig. Det är viktigt att du sjukanmäler dig för varje pass du ska vara frånvarande. Är du bokad på olika arbetsplatser under din frånvaroperiod måste du ringa de olika arbetsplatserna för att sjukanmäla dig. Kom ihåg att meddela om frånvaron gäller VAB så vi lägger in rätt frånvaroorsak i lönesystemet.

För att din lön ska bli rätt så är det viktigt att du fyller i tidrapport i samband med dina arbetspass. Om du inte vet vart dessa finns så fråga på arbetsplatsen.

Påminnelse om sekretess

Vi vill påminna om att alla som är verksamma inom vård och omsorg är skyldig att följa reglerna om tystnadsplikt och sekretess. Om du bryter mot sekretessbestämmelserna kan du ställas till ansvar enligt brottsbalkens bestämmelser om brott mot tystnadsplikten. Om du vill uppdatera dig om vad tystnadsplikten innebär så kan du hitta information på insidan eller fråga på arbetsplatsen.