Borlänge kommuns logotyp

Dagverksamhet

Kommunens dagverksamhet riktar sig till personer med minnesproblematik. Personer som bor i sina egna hem.

Beslut om dagverksamhet fattas av kommunens biståndshandläggare, dit vänder du dig om du vill ansöka om insatsen dagverksamhet. Kontakta biståndshandläggare genom kommunens växel.

Dagverksamheten är avgiftsfri, gästen betalar endast för lunch, kaffe och resa till och från verksamheten. Resorna till och från dagverksamheten kan vi ordna med omsorgsresa/taxi.

Verksamheten ger möjlighet till social samvaro och individuellt anpassade aktiviteter utifrån gästernas intressen och behov. Syftet med aktiviteterna är att ge gästerna en meningsfull dag och möjlighet att bibehålla sina funktioner, samt att kunna bo kvar i sin invanda miljö så länge som möjligt. På detta sätt kan vi vara ett komplement till hemtjänsten och avlasta anhöriga.

Vi erbjuder en varm gemenskap där det finns möjlighet till promenader, sittgymnastik, lyssna på musik, spela kort, baka, handarbeta, titta på film och läsa tidningar. För att skapa ytterligare glädje och trevlig samvaro anordnas ibland musikunderhållning.

Dagverksamheten har även tillgång till en buss för utflykter och rundturer.

Myntgården

Dagverksamheten Myntgården är beläget i stadsdelen Nygårdsdalen. I trädgården finns växthus, boule-bana och utemöbler för trevlig utomhusvistelse och aktivitet. Vi lagar all mat och fikabröd själva.

Myntgården tar emot 9 gäster varje vardag mellan kl 09.00-15.00.

Lustgården

Dagverksamheten Lustgården har sin verksamhet på Hessegården i Romme. Lokalerna är i ett plan och det är ljust och rymligt. Utanför finns en fin trädgård med växthus, odlingsbänkar, asfalterade gångar och goda sittmöjligheter. Vi odlar grönsaker och blommor samt skördar frukt och bär i trädgården. Det vackra och lugna närområdet lockar även till lite längre promenader.

Lustgården tar emot 9 gäster varje vardag mellan kl 09.00 - 15.00.