Borlänge kommuns logotyp
Äldre man med hörselhjälpmedel sitter vid ett matbord med en kvinna.

Boende, särskilda

Om du inte längre kan få behovet av omsorg, vård, trygghet och säkerhet tillgodosett i ditt eget hem kan du få flytta till ett särskilt boende, det som tidigare kallades ålderdomshem.

För att kunna erbjudas ett särskilt boende behöver du först boka ett möte med en biståndshandläggare inom sociala sektorn. En bedömning av behovet utreds.

Kontakta kommunens biståndshandläggare för att ansöka Länk till annan webbplats. om stöd och hjälp Länk till annan webbplats.

Plats på särskilt boende

Om du beviljas plats på ett av våra boenden innebär det att du tecknar ett vanligt hyreskontrakt för den lägenhet du tilldelas. Lägenheten möbleras med egna möbler med undantag av säng, det finns på boendet. Det finns även tillgång till gemensamma utrymmen, som kök och vardagsrum.

Vilka arbetar på ett särskilt boende?

Våra boenden är bemannade dygnet runt. Här finns ansvarig enhetschef med övergripande verksamhetsansvar, omsorgspersonal med ansvar för de boendes personliga omvårdnad, tillgång till sjuksköterskor med ansvar för den medicinska omvårdnaden samt tillgång till arbetsterapeuter och sjukgymnaster. Alla medarbetare har tystnadsplikt.