Borlänge kommuns logotyp

En dörr in

Har du behov av kontakt med flera myndigheter samtidigt? Upplever du att du blir skickad hit och dit när du försöker få hjälp? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss på En dörr in.

Vi finns för Borlängebor i åldrarna 18 – 65 år. Vår ambition är att göra det enklare för dig.

Tänk dig att du kliver innanför en dörr och upptäcker att alla myndigheter finns samlade på ett och samma ställe. Hur enkelt vore det inte då att få svar på frågor? Och hur skönt skulle det inte vara att få stöd och hjälp som är ”okejat” av alla inblandade – på en och samma gång?

Det är just så En dörr in fungerar. Vi har samlat personal från olika myndigheter och rehabiliteringsaktörer, så att vi enklare kan ge dig ett samordnat stöd på din väg mot en varaktig lösning. I vårt team arbetar personal från:

  • Försäkringskassan
  • Arbetsförmedlingen
  • Landstinget Dalarna
  • Försörjning- och rehabiliteringsenheten
  • Socialpsykiatrin

Vem kan få hjälp?

För att få hjälp hos oss har du behov av stöd från någon av aktörerna här ovan. Du behöver också en vilja att förändra den situation du nu befinner dig i. Du behöver inte någon remiss eller annan dokumentation för att komma till oss, du kan själv kontakta oss precis när du vill. Det är också helt okej om någon anhörig till dig tar den första kontakten med oss.

Hur går ett möte till?

Vid ditt första besök träffar du oss som arbetar i teamet. Du får då möjlighet att beskriva din situation, dina tankar och eventuella målsättningar för oss. Självklart kan du också ställa frågor till oss. Bra att veta är att vi som arbetar på En dörr in har tystnadsplikt.

Efter det första mötet sammanfattar teamet det som blivit sagt samtidigt som vi pratar om möjliga lösningar för just dig. Därefter bokar vi oftast ytterligare ett möte med dig där vi tillsammans går igenom det som sagts under första mötet och det förslag vi har till dig. Det är helt upp till dig om du vill gå vidare med det vi föreslagit eller om du vill fortsätta diskutera andra lösningar.

Samtycke från dig

För att vi ska kunna ge dig ett så bra stöd som möjligt behöver du godkänna att vi får ta del av relevanta uppgifter om dig. Det kan exempelvis vara något som bekräftar din situation. Ett godkännande görs via den blankett som finns längst ned på den här sidan. Självklart gäller tystnadsplikten även det vi får ta del av.

Hur du kommer i kontakt med oss

Om du vill besöka oss är du välkommen till våra lokaler på Målaregatan 1 på måndagar mellan klockan 13.00-14.00. För att komma i kontakt med oss kan du också fylla i en anmälningsblankett och samtycke (längst ned på sidan) som du sedan skickar till oss med e-post eller vanlig post (adress nedan). Om du föredrar att bara skicka e-post går det också bra.

I vår reception/väntrum (öppen vardagar 08.00 – 16.00) kan du även fylla i blanketter och lägga direkt i vår postlåda. Blanketterna finns  i  ett blankettställ där!

Kontaktuppgifter

E-post: endorrin@borlange.se

Besöksadress: Målaregatan 1

Postadress:  
En Dörr In
Målaregatan 1
784 33 Borlänge

Senast uppdaterad: 08 maj 2020

0243 - 740 00

Telefontid: 8.00-16.30 måndag-fredag

Besök: Stadshuset, Röda vägen 50

8.00-16.00 måndag-fredag

E-post: kommun@borlange.se

Post

Borlänge kommun

781 81 Borlänge

Org.nr: 212000-2239

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här