Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Hjärtlig familj sökes i Borlänge

Vi söker dig som vill öppna ditt hem för ett barn eller en ungdom som längtar efter en familjs närhet, rutiner och vardag.

Vi på Barn- och ungdomsenheten i Borlänge kommun söker svensktalande familjer som bor i Borlänge kommun och vill göra en värdefull insats genom att ta emot ett barn eller en ungdom i sitt hem. Just nu är vi extra angelägna om att hitta familjer som vill ta emot ensamkommande flyktingbarn och ge honom eller henne trygghet i ert hem.

Att vara familjehem

Som familjehem öppnar ni ert hem för ett barn eller en ungdom som ska leva tillsammans med er. Barnet kan stanna några månader, något år eller bo kvar till det blivit vuxet. Precis som alla föräldrar är det ni som står för den dagliga omvårdnaden och ni kommer att vara barnets trygghet.

Familjehem till ensamkommande flyktingbarn

Familjer som redan idag öppnat sina hem för ett ensamkommande flyktingbarn tycker det är givande, främst med tanke på att hela familjen har viktiga roller att fylla. Rutiner, vardagssysslor, fritidsintressen och gemenskap är en betydande del av tryggheten för det barn ni tagit emot.

I nästa steg behöver barnet integreras i samhället. Skolan, fritidsintressen och möjligheten att lära sig språket är avgörande för barnets fortsatta välmående och utveckling.  I det sammanhanget har det visat sig att svensktalande  och samhällsetablerade familjehem gett barnen ett fint försprång. Vi söker därför fler familjehem som kan erbjuda just dessa förutsättningar.

Lämna en intresseanmälan

Lämna gärna en intresseanmälan för att bli familjehem. Du förbinder dig inte till något genom anmälan. Vi tar kontakt med dig när anmälan inkommit, så att både du, din familj och vi på barn- och ungdomsenheten får veta mer.

Lämna din intresseanmälan via länken nedan (du länkas då till Familjehem Sverige). Tack!

Sidan senast uppdaterad