Borlänge kommuns logotyp

Samtalsstöd och rådgivning

Alla kan vi någon gång hamna i en livssituation som är svår att hantera. Som förälder kan du känna en oro för ditt barn eller ungdom och det kan kännas svårt att räcka till. Ibland behövs stöd och hjälp för att bearbeta svårigheter i relationen till dem som står oss nära.

Vår verksamhet finns till för familjer, barn och ungdomar upp till 25 år. I våra olika verksamheter kan vi erbjuda olika former av stöd och hjälp. Det kan finnas situationer i livet då det blivit svårt att prata och nå fram till varandra och relationen till våra nära inte fungerar. Detta är inte ovanligt i situationer när en beteendeproblematik finns eller när det behövs hjälp i missbruks- och beroendefrågor hos våra barn och ungdomar.

Du kan kontakta oss via telefon eller besöka oss på vår mottagning för att få den hjälp du kan tänkas behöva. Det kostar inget att vara i kontakt med Öppenvårdsenheten barn, unga och familj.

Vi har självklart tystnadsplikt och i mötet med oss vill vi att du ska känna dig trygg. Vi lyssnar med och möter upp i respekt för dig eller dina anhörigas situation.

Du som i din verksamhet kommer i kontakt med barn, ungdomar och föräldrar kan vända sig till oss för samtal och konsultation. 

Öppenvården barn, unga och familj
Mottagningstelefon: 0243-739 98
Besöksadress: Stadshusgränd 6-8

Lämna gärna ett meddelande om vi inte svarar när du ringer. Vi återkommer då till dig senast nästkommande vardag.