Borlänge kommuns logotyp

Samtalsstöd och rådgivning

Alla kan vi någon gång hamna i en livssituation som är svår att hantera. Som förälder kan du känna en oro för ditt barn eller ungdom och det kan kännas svårt att räcka till. Ibland kan man behöva stöd och hjälp för att bearbeta svårigheter i relationen till dem som står oss nära.

Vår verksamhet finns till för familjer, barn och ungdomar upp till 25 år. I våra olika verksamheter kan vi erbjuda olika former av stöd och hjälp. Det kan finnas situationer i livet då det blivit svårt att prata och nå fram till varandra och relationen till våra nära inte fungerar, när man upplever att det kan finnas en beteendeproblematik eller när det behövs hjälp i missbruks- och beroendefrågor hos våra barn och ungdomar.

Du kan själv ta kontakt med oss eller komma till oss med hjälp av någon du känner. Det kostar inget att vara i kontakt med Öppenvårdsenheten barn, unga och familj.

Vi har självklart tystnadsplikt och i mötet med oss vill vi att du ska känna dig trygg. Vi lyssnar med och möter upp i respekt för dig eller dina anhörigas situation.

Du som i din verksamhet kommer i kontakt med barn, ungdomar och föräldrar kan vända sig till oss för samtal och konsultation. 

Öppenvården barn, unga och familj
Mottagningstelefon: 0243-739 98
Besöksadress: Stadshusgränd 6-8

Du når oss säkrast på tisdagar och torsdagar klockan 09.30-11,30, men vi svarar i mån av tid på andra tider. Lämna gärna ett meddelande så ringer vi upp!