Borlänge kommuns logotyp

Bli kontaktperson

Kompisar sökes! Borlänge kommun söker dig som vill hitta på roliga saker tillsammans med någon som har en funktionsnedsättning.

Vi söker dig som är intresserad av fiske eller träning, men också dig som gillar lite av varje. Som kompis och kontaktperson är du ett stöd till killar och tjejer med funktionsnedsättning. Du hjälper till att skapa en aktiv fritid och ger råd och stöd i vardagssituationer.

Du som söker behöver ha tid över och vara över 18 år gammal. Du behöver också ha viljan till en kompisrelation som varar en längre tid. Du får ersättning för ditt uppdrag som kontaktperson.

Det här gör en kontaktperson

Kontaktpersonens främsta uppgift är att vara en kompis/medmänniska, en vän att umgås med. När och var ni träffas och vad ni gör, bestämmer ni två tillsammans. Det kan till exempel handla om att gå på bio, gå ut att äta eller fika, promenera eller baka tillsammans. Det är viktigt att ni trivs tillsammans och har förtroende för varandra.

För dig som vill ha en kontaktperson

Du som önskar en kontaktperson ansöker om detta till kommunens biståndshandläggare. Du kan få hjälp att komma i kontakt med biståndshandläggare genom att ringa Borlänge kommuns servicecenter 0243 - 740 00.

En behovsbedömning görs sedan utifrån behov och lagrum. Kontaktperson kostar inget för dig som beviljas insatsen, förutom dina personliga kostnader som till exempel inträden.