Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Bli stödfamilj

Har du några timmars vardag att ge bort? I Borlänge finns just nu familjer som behöver dig som någon helg i månaden kan ta emot deras barn som har en funktionsnedsättning. Ett uppdrag som du får ersättning för. Lämna din intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Det är ett hedersuppdrag att få ta hand om någon annans barn. I synnerhet när barnet har särskilda behov av omvårdnad, trygghet och uppmärksamhet. Att vara stödfamilj och någon gång i månaden öppna sitt hem för ett barn med funktionshinder är också att ge en familj möjlighet till en stunds vardag - en sovmorgon, kanske en löptur och lite kvällsmys.

Vill du och din familj hjälpa? Då behöver ni vara:

  • En stabil familj och ha ordnade hemförhållanden.
  • Empatiska, omtänksamma och utrustade med lite tålamod.
  • Villiga att ge bort lite tid någon gång i månaden.

Detta krävs för att få bli stödfamilj:

  • Ingen särskild utbildning
  • Utan anmärkningar i belastningsregistret och misstankeregistret.
  • En utredning som innebär hembesök, intervju och referenstagning.

Välkommen att lämna ert intresse!
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Bli stödfamilj

Tidigare erfarenhet av att vara stödfamilj?*

Vi behöver ditt samtycke för att kunna behandla de personuppgifter som formuläret ovan kräver, det vill säga ditt namn, kontaktuppgifter och kort beskrivning av din familjesituation samt varför ni skulle passa som stödfamilj. Vi använder oss av ovanstående personuppgifter när vi söker nya stödfamiljer inom funktionshinderomsorgen och behöver komma i kontakt med dig. Uppgifterna samlas in av Funktionshinderomsorgen i Borlänge kommun och det är Omsorgsnämnden som är personuppgiftsansvarig. Vi delar inte dina personuppgifter med tredje part.

Samtycket är giltigt tills vidare. Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du genom att kontakta Borlänge kommun på e-post kommun@borlange.se. Observera dock att ett återkallande av ditt samtycke inte påverkar lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Du har även rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, överföring, radering eller begränsning av dina personuppgifter. Om du har frågor kring vår behandling av personuppgifter kan du kontakta Borlänge kommuns dataskyddsombud på dataskyddsombud@borlange.se. Du har även rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen om du tycker att vi behandlar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt.

Samtycker du till den behandling av personuppgifter som beskrivs ovan?*
Sidan senast uppdaterad