Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Kontaktperson

Kompisar sökes! Borlänge kommun söker dig som vill hitta på roliga saker tillsammans med någon som har en funktionsnedsättning

Vi söker dig som är intresserad av fiske eller träning, men vi söker också dig som gillar lite av varje.

Som kompis och kontaktperson är du ett stöd till killar och tjejer med funktionsnedsättning. Du hjälper till att skapa en aktiv fritid och ger råd och stöd i vardagssituationer.

Du som söker behöver ha tid över och vara över 18 år gammal. Du behöver också ha viljan till en kompisrelation som varar en längre tid. Du får ersättning för ditt uppdrag som kontaktperson.

Intresserad? Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss så snart som möjligt.

Det här gör en kontaktperson

Kontaktpersonens främsta uppgift är att vara en kompis/medmänniska, en vän att umgås med. När och var ni träffas och vad ni gör, bestämmer ni två tillsammans. Det kan handla om att gå på bio, gå ut att äta eller fika, promenera, baka tillsammans m.m. Det är viktigt att ni trivs tillsammans och har förtroende för varandra. En ansökan om kontaktperson gör du till kommunens biståndshandläggare. En behovsbedömning görs sedan utifrån behov och lagrum.

Kontaktperson kostar inget för dig som beviljas insatsen, förutom dina personliga kostnader som till exempel inträden.

Bli kontaktperson

För att vi skall kunna spara och använda oss av ovanstående personuppgifter när vi söker nya kontaktpersoner och i kontakt med dig för tilltänkta uppdrag, behöver vi ditt samtycke. Uppgifterna samlas in av Funktionshinderomsorgen i Borlänge kommun och det är Omsorgsnämnden som är personuppgiftsansvarig. Vi delar inte dina personuppgifter med tredje part.

Samtycket är giltigt tills vidare. Du har rätt att när som helst ta tillbaka ditt samtycke. Detta gör du genom att kontakta Borlänge kommun på e-post kommun@borlange.se. Observera dock att ett återkallande av ditt samtycke inte påverkar lagligheten av behandlingen innan samtycket återkallades.

Du har även rätt att kontakta oss för att få information om vilka uppgifter som behandlas om dig eller för att begära rättelse, överföring, radering eller begränsning av dina personuppgifter. Om du har frågor kring vår behandling av personuppgifter kan du kontakta Borlänge kommuns dataskyddsombud på dataskyddsombud@borlange.se. Du har även rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen om du tycker att vi behandlar dina personuppgifter på ett felaktigt sätt.

Samtycker du till vår behandling av de personuppgifter du uppgett i formuläret?

Sidan senast uppdaterad