Borlänge kommuns logotyp

Ansökan om statsbidrag till följd av covid-19

Fram till och med den 16 augusti 2020 är det möjligt för assistansanordnare att ansöka om statsbidrag för ökade kostnader till följd av Covid-19. Ansökan görs tillsammans med Borlänge kommun och ska avse kostnader för personer bosatta i Borlänge kommun.

Statsbidraget ska stödja verksamheter ekonomiskt inom hälso- och sjukvård samt socialtjänst. Bidraget kan endast sökas av kommuner och regioner, men privata företag eller enskilda personer kan genom kommunen också få rätt till statsbidraget.

Ansökning via e-tjänst

Längre ner på denna sida hittar du en e-tjänst för ansökan. I den fyller du i de uppgifter som Borlänge kommun behöver få från dig. Senast den 16 augusti måste ansökan göras.

De uppgifter som du skickar in till Borlänge kommun kommer att sammanställas tillsammans med kommunens egna merkostnader. Dina uppgifter kommer därmed inte att skickas in som de är till Socialstyrelsen.

Klicka här för att ansöka om statsbidrag (du loggar in med e-legitimation)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Söka statsbidrag igen

Det är möjligt senare i år att ansöka om merkostnader för resten av 2020. Skulle du missa någon kostnad från perioden 1 februari – 31 juli 2020 i den första ansökan kan du i nästa omgång komplettera med uppgifter. Vi kommer att höra av oss när det är dags att ansöka om statsbidraget igen.

Frågor och svar

Har du frågor om statsbidraget till följd av covid-19 går det bra att läsa mer på Socialstyrelsens webbsida. Där lägger de även löpande upp fler frågor och svar under ansökningstiden.

Socialstyrelsens sida om statsbidrag till regioner och kommuner till följd av sjukdomen covid-19länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


  • Ingen giltig användare vald.

Senast uppdaterad: 31 juli 2020

0243 - 740 00

Telefontid: 8.00-16.30 måndag-fredag

Besök: Stadshuset, Röda vägen 50

8.00-16.00 måndag-fredag

E-post: kommun@borlange.se

Post

Borlänge kommun

781 81 Borlänge

Org.nr: 212000-2239

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här