Borlänge kommun

Kontaktperson

Borlänge kommun söker dig som vill hitta på roliga saker tillsammans med någon som har en funktionsnedsättning.

Du som söker behöver vara över 18 år gammal och ha viljan till en kompisrelation som varar en längre tid. Det krävs ingen formell kompetens eller utbildning utan du ska vara en medmänniska med ett intresse för andra människor. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift.

Det här gör en kontaktperson

Du är ett stöd till en person med funktionsnedsättning eller som av olika anledningar blivit socialt isolerad och saknar en vänskapsrelation. Du hjälper till att skapa en aktiv fritid och utökar det sociala nätverket. Uppdragen kan se olika ut utifrån den enskildes behov. Ni kan till exempel gå på bio, gå ut och äta, promenera, träffas hemma hos brukaren. Du kan även ge råd och stötta i vardagssituationer.

Det är viktigt att ni trivs tillsammans och har förtroende för varandra.

Intresseanmälan och lediga uppdrag

Du kan göra en allmän intresseanmälan om att bli kontaktperson eller anmäla intresse om att bli kontaktperson för en specifik person. Som kontaktperson får du ersättning men uppdraget innebär ingen anställning i Borlänge kommun.

Du som är intresserad av att bli kontaktperson och lämna in en intresseanmälan eller se lediga uppdrag hittar dem via länken här nedanför.

Kontaktperson – lediga uppdrag

För dig som vill ha en kontaktperson

Du som önskar en kontaktperson ansöker om detta till kommunens biståndshandläggare. Du kan få hjälp att komma i kontakt med biståndshandläggare genom att ringa Borlänge kommuns servicecenter 0243 - 740 00.

En behovsbedömning görs sedan utifrån behov och lagrum. Kontaktperson kostar inget för dig som beviljas insatsen, förutom dina personliga kostnader som till exempel inträden.