Borlänge kommuns logotyp
Två kvinnor.

Uppdrag som kontaktperson – funktionshinderomsorg

Som kontaktperson är du ett stöd till en person som har en funktionsnedsättning eller som av olika anledningar blivit socialt isolerad och saknar en vänskapsrelation.

Som kontaktperson avsätter du ett par timmar i veckan för att umgås och göra meningsfulla saker tillsammans med någon som behöver få lite extra stimulans i vardagen. Personen kan behöva stöd i att komma hemifrån, öka sina sociala kontakter och komma igång med någon aktivitet.

  • Vanliga aktiviteter är promenader, träna, fika, se film, bara umgås eller något annat som är meningsfullt för den som behöver stödet.

  • Du behöver ingen utbildning eller särskild erfarenhet, däremot öppenhet och förståelse för människors olikheter och behov.

  • Du behöver vara 18 år eller äldre och uppvisa giltigt utdrag ur belastningsregistret för att kunna bli kontaktperson.

Lediga uppdrag

Du kan göra en allmän intresseanmälan om att bli kontaktperson eller anmäla att du skulle vilja bli kontaktperson för en specifik person. På så sätt är det möjligt att matcha era intressen. Se lediga uppdrag nedan.

Lämna intresseanmälan

Via e-tjänsten nedan lämnar du din intresseanmälan. Om du vill ha ett uppdrag som rör en specifik person, kom ihåg att ange referensnumret/kontaktperson som du hittar i respektive annons.

Intresseanmälan för att bli kontaktperson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Beställ utdrag ur belastningsregistret

För ett uppdrag i Borlänge kommun krävs utdrag ur belastningsregistret, beställ gärna ett redan idag så är du redo när vi kontaktar dig.

Beställ utdrag ur belastningsregistret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor kring att bli kontaktperson:

Kontakta kommunens verkställande handläggare. Ring eller skicka e-post till kommunens servicecenter:
Telefon: 0243 - 740 00
E-post: kommun@borlange.se