Borlänge kommuns logotyp

Lediga uppdrag- kontaktperson

Via kommunen kan du som Borlängebo bli kontaktperson till någon som behöver lite extra stöd och vardagsstimulans. Du behöver inga särskilda kunskaper eller utbildning för att bli kontaktperson.

Att vara kontaktperson

  • Som kontaktperson avsätter du två, tre timmar i veckan för att umgås och göra meningsfulla saker tillsammans med någon som behöver utöka sina sociala kontakter och få mer stimulans i vardagen. Du kan också vara ett stöd och bollplank i frågor som personen har.

  • Du behöver ingen utbildning eller särskild erfarenhet, däremot öppenhet och förståelse för människors olikheter och behov.

  • De flesta som efterfrågar en kontaktperson behöver bryta sin isolering och öka sina sociala kontakter. Det är också vanligt att personen behöver lite hjälp för att komma igång med någon aktivitet.

  • Vanliga aktiviteter är promenader, träna, fika, se film, bara umgås eller något annat som är meningsfullt för den som behöver stödet.

  • Du behöver vara 18 år eller äldre för att kunna bli kontaktperson.

  • För att få ett uppdrag behövs ett utdrag ur belastningsregistret. Det kan du beställa via länken som finns längre ner på den här sidan.

 

  • Du kan göra en allmän intresseanmälan om att bli kontaktperson eller anmäla intresse om att bli kontaktperson för en specifik person. På så sätt är det möjligt att matcha era intressen. Se lediga uppdrag nedan.

Lediga uppdrag - kontaktperson

Lämna intresseanmälan här

Här lämnar du din intresseanmälan. Om du vill ha ett uppdrag som rör en specifik person, kom ihåg att ange referensnumret/kontaktperson som du hittar i respektive annons ovan.

Intresseanmälan för att bli kontaktperson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Maja är kontaktperson, vill du också vara det?

Maja 28 år gammal, bor i Borlänge och arbetar som civil utredare, vid sidan av detta är hon också kontaktperson. Som kontaktperson delar du med dig lite av din tid till någon som behöver det.

Här kan du läsa mer om hur det är att vara kontaktperson.

Beställ utdrag ur belastningsregistret

För ett uppdrag i Borlänge kommun krävs utdrag ur belastningsregistret, beställ gärna ett redan idag så är du redo när vi kontaktar dig.

Beställ utdrag ur belastningsregistret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor kring att bli kontaktperson:

Kontakta kommunens verkställande handläggare inom Funktionshinderomsorgen 1. Ring eller skicka e-post till kommunens servicecenter:
Telefon: 0243 - 740 00
E-post: kommun@borlange.se

Lediga uppdrag - God man

Är du intresserad av att vara God man? Läs mer om vad det innebär och lämna intresseanmälan hos Överförmyndarna.

Länk till mer information om att vara God man Öppnas i nytt fönster.