Stödtelefonen mot våldsbejakande miljöer
0243-22 23 33
Dela sidan på sociala medier

Stödtelefon mot våldsbejakande miljöer

Ring Borlänge kommuns stödtelefon om du känner oro för att någon  inför att någon är på väg att dras in våldsbejakande miljöer.

Stödtelefonen ger stöd till anhöriga. Telefonen ger också information, rådgivning och stöd till lokala organisationer och myndigheter.

Stödtelefonen stödjer dig som känner oro inför att någon är på väg att dras in våldsbejakande miljöer. Du kan till exempel vara anhörig, förälder, lärare eller fritidspersonal som kommer i kontakt med främst ungdomar som riskerar att radikaliseras och involveras i extremism.

Telefonnummer: 0243-22 23 33

Telefonen har öppet vardagar 09.00-15.00. Övrig tid möts du av en telefonsvarare. Du kan också skicka e-post till samordnarenfordemokrati@borlange.se

Fakta: Borlänge kommuns arbete mot våldsbejakande miljöer

Våldsbejakande miljöer är ett samlingsbegrepp för rörelser, ideologier eller miljöer som inte accepterar demokrati och som främjar våld för att uppnå ett ideologiskt mål. Det handlar till exempel om islamistisk extremism och vit makt-miljön.

Borlänge kommun arbetar aktivt för att motverka våldsbejakande miljöer. Bland annat finns en så kallat kunskapshus som samlar allt arbete. Under hösten 2016 genomförs också en antirekryteringskampanj i samarbete med civilsamhället och Högskolan Dalarna.

Sidan senast uppdaterad