Överförmyndare i samverkan - Borlänge kommun

Överförmyndare i samverkan - Borlänge kommun

Om oss

Överförmyndare i samverkan Falun-Borlängeregionen har sitt kontor i Borlänge men är en gemensam organisation för överförmyndarverksamhet inom ett antal dalakommuner. De kommuner som ingår och samverkar i organisationen är Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika, Smedjebacken och Säter.

Nyheter

Nu lanserar vi en e-tjänst där du som god man eller förvaltare kan fylla i och skicka in din årsräkning och redogörelse. Du som ställföreträdare loggar in med bank- id. Vid ifyllandet av årsräkningen får du en guidning i vilka fält som måste vara korrekt ifyllda, så du uppmärksammas på om du missat någonting. E-tjänsten summerar automatiskt och visar om årsräkningen är i balans. Du kan enkelt ladda upp de bilagor du vill bifoga, en fil med alla bilagor tillsammans eller en bilaga i varje fil – det spelar ingen roll. När årsräkningen är klar så kan du kontrollera att allt är korrekt innan du skickar in den, du kan spara ner den som en PDF för din egen arkivering. Hinner du inte fylla i allt utan måste hämta mer underlag kan du spara årsräkningen och fortsätta arbetet vid ett annat tillfälle. Utgiftspecifikationen finns tillgänglig så du kan uppdatera den löpande över hela året, förslagsvis månadsvis. Vi hoppas att detta kommer att underlätta för dig som ställföreträdare och för oss här på kontoret. Det går givetvis fortfarande att lämna in årsräkningen i pappersform som tidigare. Däremot har vi inte längre en ifyllningsbar årsräkning i PDF format att tillgå.

Vår e-tjänst för årsäkningen hittar du här.

 

Drop in

 För tredje året i rad anordnar vi "drop in" tillfällen i alla våra samverkanskommuner. Vid dessa tillfällen får du träffa oss handläggare enskilt och få svar på just dina frågor kring din specifika årsräkning. Det går bra att komma till vilken av kommunerna du önskar och när som helst under de utsatta tiderna. Du kan lämna in din årsräkning vid dessa tillfällen. Ingen föranmälan behövs. Välkommen!

Tider och platser när vi har öppet för drop in gällande årsräkningen hittar du här.

Vanliga frågor

Här finns svar på några av de vanligaste frågorna som vi brukar få.

Intresseanmälan för uppdrag som god man

Vill du göra en insats för en medmänniska? Vi behöver fler gode män. Om du redan är god man så kanske du kan tänka dig ett till uppdrag?

Kontakt

Servicecenter
I Borlänge kommun tas  inkommande telefonsamtal emot av kommunvägledarna på vårt Servicecenter. De finns på plats för att besvara dina frågor mellan klockan 08:00 och 16:30 varje vardag och svarar både om du ringer 0243-666 44 eller 0243-740 00.

Ärenden till handläggare
De frågor som berör Överförmyndare i samverkans verksamhet och som kommunvägledarna inte kan hjälpa dig med direkt, skickas vidare som ett ärende till oss. Ärendet tas om hand av någon av våra handläggare som återkommer med svar så snart som möjligt. 

Samtal från oss
Observera att när en handläggare från Överförmyndare i samverkan ringer dig, syns numera telefonnumret 0243-759 00 eller 0243-74 000. Om du ringer tillbaka på det numret kommer du emellertid till Servicecenter.

Kontakt via e-post
Om du föredrar att ta kontakt via e-post når du oss direkt via ois@borlange.se .