Borlänge kommun
Panikknappen "Lämna sidan snabbt" är en funktion för att hemlighålla de webbplatser som du besöker. Här kan du läsa om hur du döljer vilka webbsidor du har besökt för andra som har tillgång till samma dator eller mobil.
På vissa sidor på borlange.se har vi lagt in en lätt åtkomlig röd knapp med texten Lämna sidan snabbt. När du trycker på den hamnar du på en neutral webbplats, och det går inte att backa tillbaka till sidan du lämnade. Skälet till att funktionen finns är att vissa kan känna sig hotade och övervakade.
Tänk på att knappen inte raderar informationen om vilka sidor du har besökt. För att göra det behöver du göra något av stegen nedan.
Du kan ändra inställningarna i förväg så att datorn eller mobilen inte sparar sidorna som du besöker. Hur du gör beror på vilken webbläsare du använder.
Chrome
Edge
Firefox
Safari
Chrome
Safari
Det går i efterhand att dölja vilja sidor som du har besökt. Det finns olika sätt att göra det på, beroende på vilken webbläsare du använder.
Chrome
Edge
Firefox
Safari
Chrome
Safari
I Safari går det också att rensa i Inställningar-appen. Välj Appar och sedan Safari och skrolla ner till Historik och webbplatsdata. Tryck på Rensa historik och webbplatsdata. (Instruktionen gäller iPhone).