Borlänge kommuns logotyp

Överförmyndare i samverkan

Överförmyndare i samverkan

Om oss

Överförmyndare i samverkan Falun-Borlängeregionen har sitt kontor i Borlänge men är en gemensam organisation för överförmyndarverksamhet inom ett antal dalakommuner. De kommuner som ingår och samverkar i organisationen är Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika, Smedjebacken och Säter.


Nyheter

Arbetet med att granska alla årsräkningar är i full gång och vi kommer uppdatera hemsidan veckovis med hur många procent av årsräkningarna som är granskade. Hittills har vi granskat 86 % av årsräkningarna och vi granskar just nu årsräkningar som inkom till oss under vecka 11. Vi förhandsgranskar årsräkningarna när dom kommer till oss och en del får en begäran om komplettering vid förhandsgranskningen. Det innebär inte att vi påbörjat granskningen av er årsräkning utan endast att vi vid registreringen uppmärksammat att något fattas.

Nytt problem med e-tjänsten

Ett nytt problem med vår e-tjänst för årsräkning har uppmärksammats. Det är en del som sparat sin påbörjade årsräkning och sedan när årsräkningen har öppnats igen har man inte kunnat gå vidare från första sidan. Det problemet ska nu vara löst. Men tyvärr verkar det som att dessa påbörjade årsräkningar fortfarande har kvar problemet, man kommer inte vidare från första sidan. Antingen får man öppna en ny årsräkning och börja om eller så kan ni välja att skicka in årsräkningen i pappersform med posten. Vi beklagar detta problem.

Problem med e-tjänsten

Vi har tyvärr uppmärksammat en del saker i e-tjänsten för årsräkningar som behöver åtgärdas och det jobbar vi på att lösa. Ett problem som vi sett är att många årsräkningar kommer in till oss utan redogörelse och körjournal. När man sparar sin årsräkning och redogörelse och går ur den så avaktiveras bilagorna redogörelse och körjournal. För att aktivera dom igen så kan man på sidan där man laddar upp egna bilagor klicka ur och i rutorna för redogörelse och körjournal igen och då brukar dom komma tillbaka med den sparade informationen. Vi beklagar detta fel. Om din redogörelse inte kommit in till oss så kommer du få ett brev från oss där vi ber dig att skicka in din redogörelse och körjournal igen. Det går bra att skicka in den på papper med vanlig post eller använda e-tjänsten igen men då måste ni öppna en ny årsräkning och fylla i den första sidan med personuppgifter på nytt och därefter klicka er fram till redogörelse och körjournal.

E-tjänst årsräkning för god man/förvaltare

Nu lanserar vi en e-tjänst där du som god man eller förvaltare kan fylla i och skicka in din årsräkning och redogörelse. Du som ställföreträdare loggar in med bank- id. Vid ifyllandet av årsräkningen får du en guidning i vilka fält som måste vara korrekt ifyllda, så du uppmärksammas på om du missat någonting. E-tjänsten summerar automatiskt och visar om årsräkningen är i balans. Du kan enkelt ladda upp de bilagor du vill bifoga, en fil med alla bilagor tillsammans eller en bilaga i varje fil – det spelar ingen roll. När årsräkningen är klar så kan du kontrollera att allt är korrekt innan du skickar in den, du kan spara ner den som en PDF för din egen arkivering. Hinner du inte fylla i allt utan måste hämta mer underlag kan du spara årsräkningen och fortsätta arbetet vid ett annat tillfälle. Utgiftspecifikationen finns tillgänglig så du kan uppdatera den löpande över hela året, förslagsvis månadsvis. Vi hoppas att detta kommer att underlätta för dig som ställföreträdare och för oss här på kontoret. Det går givetvis fortfarande att lämna in årsräkningen i pappersform som tidigare. Däremot har vi inte längre en ifyllningsbar årsräkning i PDF format att tillgå.

E-tjänst för årsräkningenlänk till annan webbplats


Kontakt

Servicecenter

I Borlänge kommun tas inkommande telefonsamtal emot av kommunvägledarna på vårt Servicecenter. De finns på plats för att besvara dina frågor mellan klockan 08:00 och 16:30 varje vardag och svarar både om du ringer 0243-666 44 eller 0243-740 00.

Ärenden till handläggare

De frågor som berör Överförmyndare i samverkans verksamhet och som kommunvägledarna inte kan hjälpa dig med direkt, skickas vidare som ett ärende till oss. Ärendet tas om hand av någon av våra handläggare som återkommer med svar så snart som möjligt.

Samtal från oss

Observera att när en handläggare från Överförmyndare i samverkan ringer dig, syns numera telefonnumret 0243-759 00 eller 0243-74 000. Om du ringer tillbaka på det numret kommer du emellertid till Servicecenter.

Kontakt via e-post

Om du föredrar att ta kontakt via e-post når du oss direkt via ois@borlange.se .

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här