Borlänge kommuns logotyp

Överförmyndare i samverkan

Överförmyndare i samverkan

Om oss

Överförmyndare i samverkan Falun-Borlängeregionen har sitt kontor i Borlänge men är en gemensam organisation för överförmyndarverksamhet inom ett antal dalakommuner. De kommuner som ingår och samverkar i organisationen är Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika, Smedjebacken och Säter.


Nyheter

 

Du behövs som god man

Bristen på gode män i våra sex samverkanskommuner är akut och nu efterlyser kommunerna fler som kan hjälpa till.

Vi behöver fler gode män som kan hjälpa medmänniskor som riskerar att hamna i utanförskap och inte får sina rättigheter tillgodosedda

Det finns många människor idag som vill få ordning på sitt liv, men som på grund av sjukdom inte klarar av det. En god man kan vända ett liv i kaos till ett liv som fungerar hur bra som helst. Det handlar i första hand om hjälp att betala räkningar, lämna in deklarationen och kanske göra en budget.

Några behöver hjälp med lite fler saker, kontakter med kommunen, försäkringskassan och andra myndigheter. Som god man gör du stor skillnad för och kan hjälpa en medmänniska att förändra sitt liv. Ofta innebär rollen som god man att ha kontakt med en behövande några timmar, en till två gånger i månaden. Ibland behövs det lite mer än så.

Som god man är du personens ”extra hjärna”, inte personens extra händer. Det innebär att du ser till att vardagslivet fungerar så bra som möjligt för personen. En insats på några timmar i månaden kan betyda att du förändrar livet för en människa.

Det viktigaste är att du har viljan att hjälpa en medmänniska som är i behov av hjälp.

Är du själv intresserad att bli god man eller vet du någon som skulle passa som det?

Intresseanmälan finns här.öppnas i nytt fönster


E-tjänst årsräkning för god man/förvaltare

Problemen med vår e-tjänst för årsräkning är så många att vi jobbar med att ta fram en ny e-tjänst. Det arbetet pågår just nu och den nya e-tjänsten för årsräkning kommer finnas klar innan årsskiftet så att den kan användas för att lämna in årsräkning för 2020. Den gamla e-tjänsten kommer ligga kvar ett tag efter att den nya lanseras innan den tas bort.

E-tjänst för årsräkningenlänk till annan webbplats


Kontakt

Servicecenter

I Borlänge kommun tas inkommande telefonsamtal emot av kommunvägledarna på vårt Servicecenter. De finns på plats för att besvara dina frågor mellan klockan 08:00 och 16:30 varje vardag och svarar både om du ringer 0243-666 44 eller 0243-740 00.

Ärenden till handläggare

De frågor som berör Överförmyndare i samverkans verksamhet och som kommunvägledarna inte kan hjälpa dig med direkt, skickas vidare som ett ärende till oss. Ärendet tas om hand av någon av våra handläggare som återkommer med svar så snart som möjligt.

Samtal från oss

Observera att när en handläggare från Överförmyndare i samverkan ringer dig, syns numera telefonnumret 0243-759 00 eller 0243-74 000. Om du ringer tillbaka på det numret kommer du emellertid till Servicecenter.

Kontakt via e-post

Om du föredrar att ta kontakt via e-post når du oss direkt via ois@borlange.se .