Borlänge kommuns logotyp

Överförmyndare i samverkan

Utbildningsmaterial

På denna sida hittar du vårt utbildningsmaterial som är till för dig som vill åta dig uppdrag som god man eller förvaltare för en myndig person.

Du som är intresserad av att bli god man eller förvaltare för en vuxen person kan här titta på vår utbildningsfilm och annat utbildningsmaterial. Du kan också gå in på vår sida Informationsmaterial och hitta länkar till andra hemsidor och faktablad med bra information.

Om du är intresserad av att åta dig ett uppdrag som god man eller förvaltare så gör du en intresseanmälan till oss på Överförmyndare i samverkan. I menyn till vänster ser du sidan för intresseanmälan.

 

Youtube: Info 1 destansföreläsning

Klicka på bilden ovan för att se klippet "Info 1 distansföreläsning" på Youtube.

Om du bara vill titta på bildspelet utan ljud eller skriva ut bilderna så finns dokumentet här. Powerpoint, 137.4 kB, öppnas i nytt fönster.


I utbildningssyfte har vi gjort exempel på en förteckning Pdf, 1.5 MB, öppnas i nytt fönster. och en årsräkning Pdf, 5.7 MB, öppnas i nytt fönster..

Förteckning lämnas när ett nytt uppdrag börjar och är en sammanställning över huvudmannens alla tillgångar och ev. skulder/lån per den dag som uppdraget startar.

Årsräkning är en sammanställning över hur huvudmannens ekonomi sett ut under det gångna året. Årsräkningen går på kalenderår och redovisningen för 2022 års förvaltning av ekonomin ska god man/förvaltare lämna in före 1 mars 2023.

  • Ingen giltig användare vald.