Borlänge kommuns logotyp

Sysselsättning

Borlänge kommun erbjuder sysselsättning/dagverksamhet till personer med psykisk funktionsnedsättning enligt Socialtjänstlagen (SOL).

Stödet utformas individuellt och bygger på din medverkan. Sysselsättning/ dagverksamhet ansöker du om hos biståndshandläggare.

Kartläggning

När du fått ditt beslut blir du kontaktad av en arbetskonsulent som tillsammans med dig gör en kartläggning av dina önskemål, erfarenheter, förmågor och behov av stöd. Utifrån denna kartläggning kommer vi söka en lämplig sysselsättning.

Sysselsättning

  • Möjligheternas hus erbjuder bland annat social gemenskap, musik, hantverk, friskvård, matlagning och uteaktiviteter efter årstid. Adressen är Mjälgavägen 49H.
  • För dig som vill vara ute i arbetslivet finns arbetsgrupper ute på företag med begränsat antal platser. Här finns en handledare med.
  • Ett annat alternativ är enskild sysselsättningsplats på ett företag, organisation eller förening. Detta tar längre tid att ordna och du är själv delaktig i att hitta en lämplig plats. Arbetskonsulenten ger dig stöd i att komma igång och besöker dig kontinuerligt.