Bemanningsteamet
Anna Mångs
0243-737 26
Eva Sollie Olsson
0243-759 83
Chatarina Hedlöf
0243-759 85
Kerstin Pettersson
0243-22 21 98
Ellen Persson
0243-759 82
Dela sidan på sociala medier

Jobba hos oss i sommar!

Vill du göra något som är viktigt på riktigt? Är du en person som tycker om att arbeta med människor som uppskattar ditt stöd? Då är ett sommarvikariat inom vård och omsorg helt rätt för dig. Sök redan nu så har du chansen att vara en av de som säkrar sommarjobbet tidigt.

Vi söker personliga assistenter, vårdbiträden, undersköterskor, boendestödjare och omsorgsassistenter.

Krav på dig som söker tjänsterna
• Du är över 18 år.
• Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och dina arbetskamrater.
• Du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten.
• Du kan arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare.
• Du lämnar in ett utdrag ur polisens belastningsregister.
• Krav på körkort i vissa hemtjänstgrupper och i vissa personliga assistansärenden.
• Det ställs särskilda krav på dig som vill arbeta som boendestödjare. Läs mer i informationsblad – Jobba hos oss i sommar 2018.

Informationsblads – Jobba hos oss i sommar 2018

Bonustrappa för sommarvikarier

I sommar erbjuder vi en bonustrappa för dig som arbetar minst 5 veckor sammanhängande.
Bonustrappa ska locka fler sommarvikarier att arbeta längre perioder

Personlig assistans

Att arbeta som Personlig assistent innebär att du är som en ”förlängd arm” till en brukare med omfattande funktionsnedsättning. Du hjälper en person som har stora behov av hjälp och omvårdnad. Syftet är att brukaren får god livskvalitet och har möjlighet att utföra olika sysslor och aktiviteter.

Arbetsuppgifterna är varierande utifrån brukarens behov, det kan vara till exempel förflyttning, på- och avklädning, hygien, dusch samt toalettbesök. Andra arbetsuppgifter kan vara att hjälpa till med eller stötta vid vardagssysslor som städning, disk, matlagning och inköp. Du kan även hjälpa till vid olika aktiviteter och fritidsintressen.

 Arbetsplatsen är i brukarens egna hem och man kan i vissa fall även få följa med brukaren till dess arbetsplats och hjälpa till att stötta och motivera i arbetet.

Som Personlig assistent bör du kunna arbeta både i grupp och vara trygg med ensamarbete.

Grupp- och servicebostad, korttidsboende

Som omsorgsassistent arbetar du antingen på ett korttidsboende, på en grupp- eller servicebostad eller på daglig verksamhet. Du finns som stöd för brukare som behöver hjälp för en fungerande och meningsfull vardag. De personer du möter i ditt arbete har någon form av funktionshinder.

 Att arbeta som omsorgsassistent innebär att du arbetar med flera brukare tillsammans med andra omsorgsassistenter, i vissa fall kan även ensamarbete förekomma. Arbetsuppgifterna är bland annat att hjälpa till med förflyttningar, på- och avklädning, hygien, dusch samt toalettbesök.

Du stöttar och motiverar brukarna att klara av olika aktiviteter som matlagning, inköp, städ och tvätt. För att hjälpa brukaren till ett mer socialt liv kan du även följa med brukaren ut på olika aktiviteter.

Som omsorgsassistent kan du även arbeta i dagliga verksamheter, här har brukarna deras dagliga sysselsättning där man hjälper till, stöttar och motiverar vid diverse uppgifter. Inom Daglig verksamhet arbetar man endast dagtid, måndag – fredag.

På ett korttidsboende arbetar du även med barn och ungdomar.

Särskilt boende/äldreboende

På ett särskilt boende arbetar du som undersköterska eller vårdbiträde. Ett särskilt boende är en bostad anpassad för mestadels äldre personer med stort behov av vård och omsorg, där personal finns dygnet runt.

Arbetsuppgifterna är att ge personlig omvårdnad, som till exempel att hjälpa till vid toalettbesök, hygien, dusch, förflyttningar, på- och avklädning samt intag av måltider. Personalen hjälper även till med städning och tvätt. I en stor del av arbetet ingår även den sociala omsorgen, att du finns till hands, stöttar och bryr dig om de som bor på boendet.

Det finns även särskilda boenden speciellt inriktade mot olika demenssjukdomar. En demenssjukdom innebär att en person får svårigheter med till exempel minnet, att hitta i omgivningen, att tala och förstå när de blir tilltalade.

Som vårdbiträde/undersköterska på ett särskilt boende bör du ha ett intresse av att hjälpa äldre människor med deras vård- och omsorgsbehov. Du bör klara av att arbeta i grupp med andra vårdbiträden/undersköterskor.

Ordinärt boende/hemtjänst   

I hemtjänsten arbetar du som vårdbiträde eller undersköterska. Personalen utför sitt arbete hemma hos brukare med varierande behov av vård och omsorg. Syftet med insatsen är att brukaren ska få möjlighet att bo kvar hemma och leva ett så självständigt och tryggt liv som möjligt.

Arbetsuppgifterna är att ge personlig omvårdnad, som till exempel att hjälpa till vid toalettbesök, hygien, dusch, förflyttningar, på- och avklädning samt enklare tillagning av måltider. Personalen hjälper även till med städning och tvätt. I en stor del av arbetet ingår även den sociala omsorgen, att du finns till hands, stöttar och bryr dig om brukarna.

Det förekommer mycket ensamarbete inom hemtjänsten men i vissa fall arbetar du i grupp av två personal.

Generellt sett hjälper hemtjänsten mestadels äldre människor men åldern kan vara varierande. Vissa hemtjänstgrupper har brukare som bor på längre avstånd från varandra och då behöver du ha körkort, då tjänstebilar används. I andra hemtjänstgrupper kan man gå eller cykla.

Under nätterna utförs insatser av en särskild grupp som heter Nattpatrullen, där personalen arbetar vakna nätter.

Viktigt att tänka på inom våra verksamheter:

 • Du bör ha ett genuint intresse av att vilja hjälpa andra människor, både män och kvinnor, i olika åldrar.

 • Du bör vara lyhörd, social och ha ett vänligt bemötande.

 • Du kan arbeta varierande arbetstider som dag, kväll, dygn, sovande jour och vakennatt. Arbetstiderna varierar beroende på verksamhet.

 • Du bör kunna hantera ett varierande arbetstempo och vara flexibel om byte av arbetsplats skulle vara aktuellt vissa dagar.

 • Du arbetar efter en genomförandeplan/dagsplanering, där det står vilka arbetsuppgifter som ska utföras under ditt arbetspass.

 • Du ska delta i vår utbildning och lär dig att dela medicin och insulin, om det behövs.

 • Du ska delta i vår utbildning och lär dig om olika hjälpmedel som används i våra verksamheter, om det behövs.

 • Det är viktigt att tänka på att arbetsplatsen är brukarens egna hem, där man måste visa respekt och ta hänsyn till brukarens integritet och mående.

Sidan senast uppdaterad