Borlänge kommuns logotyp

Coronaviruset

Den 29 september 2021 tas flera allmänna restriktioner bort i samhället, men det är fortfarande viktigt att göra vad man kan för att förhindra smittspridning.

För att skydda dig själv och andra mot spridningen av covid-19, tänk på att:

  • Vaccinera dig om du har möjlighet.
  • Stanna hemma och testa dig vid symtom på covid-19.
  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten.
  • Träffa äldre människor eller personer som tillhör en riskgrupp på ett säkert sätt.

Se även: Krisinformation.se - Nationella rådlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det gäller just nu

Krisinformation.se samlar de råd och rekommendationer som gäller just nu med anledning av pandemin. Sammanställningen utgår från de råd och rekommendationer som påverkar dig som individ.

Läs mer:

Krisinformation.se - Det gäller just nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndighetens allmänna råd från den 29 septemberlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuellt i Borlänge

Här nedanför hittar du aktuell information som rör coronaläget i Borlänge. Klicka på rubriken för att läsa hela artikeln.

  • Uppdaterad

    Hög andel barn och ungdomar bland nya smittade

    Enligt Region Dalarna konstaterades 86 nya fall av smittade i Borlänge under vecka 37. Av dessa var nästan 56 % barn och ungdomar i åldern 6-19 år. Det är fortfarande viktigt att stanna hemma och lämna prov vid symtom, även när lättnader av restriktionerna i samhället kommer den 29 september.

Tillfälliga covid‑19‑lagen

Till och med den 30 september i år gäller en tillfällig covid-19-lag i Sverige. Regeringen har i en proposition också föreslagit en förlängning av lagen till och med den 31 januari 2022. Enligt lagen kan regeringen och myndigheter besluta om begränsningar och åtgärder för att förhindra smittspridning.

På Länsstyrelsen Dalarnas webbplats finns information om aktuella begränsningar och åtgärder. Länsstyrelsen är även ansvarig för tillsynen.

Läs mer Länsstyrelsen Dalarna - Tillsyn av den tillfälliga covid‑19‑lagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster