Borlänge kommuns logotyp

Publicerad: 13 mars 2020

Besöksförbud och stängda träffpunkter

Ingress

Skola och förskola

Med anledning av utbildningsminister Anna Ekström möte med företrädare för svensk skola i torsdags har information skickats ut till vårdnadshavare via UNIKUM. Regeringen har nu med stöd av ansvariga myndigheter Folkhälsomyndigheten och Skolverket beslutat att inte stänga svenska skolor men att ge skolhuvudmännen större frihet i hur skolor och förskolor ska driva sin verksamhet. Borlänge kommun följer fortsatt Folkhälsomyndighetens råd och Regeringens beslut.

Här kan du läsa hela informationen till skola och förskola

Besöksförbud på korttids- och växelvårdsboende

Region Dalarna har infört besöksförbud på vårdavdelningarna på länets sjukhus. På Nyhöjdens korttids- och växelvårdsboende har kommunen därför valt att införa besöksförbud för alla besökare. De personer som vistas på de här avdelningarna tillhör riskgrupper.

Vi rekommenderar anhöriga att undvika besök på våra äldreboenden och gruppbostäder och aldrig göra ett besök om man har luftvägssymtom eller smittsamma sjukdomar.

Träffpunkter för äldre och anhörigcentrum stängt

Av omsorg för personer i riskgrupper har vi valt att stänga träffpunkterna på Tjärnahuset och Hagalundshuset. Träffpunkten på Hagbacksgården är stängd för allmänheten. Alla aktiviteter på anhörigcentrum är inställda tills vidare men den som behöver kan fortfarande få hjälp med avlösning i hemmet.

0243 - 740 00

Telefontid: 8.00-16.30 måndag-fredag

Besök: Stadshuset, Röda vägen 50

8.00-16.00 måndag-fredag

E-post: kommun@borlange.se

Post

Borlänge kommun

781 81 Borlänge

Org.nr: 212000-2239

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här