Borlänge kommun

Borlänge kommun informerar

Skolan

Från och med idag sker undervisningen för gymnasie- och vuxenutbildningselever på distans. Eleverna har fått med sig meningsfulla arbetsuppgifter hem och planeringen för nästkommande vecka pågår.

Många vill hjälpa

Vi får många frågor om hur man som Borlängebo och anställd i kommunen kan hjälpa exempelvis äldre personer som behöver uträtta enklare ärenden utan att utsätta sig för risken att bli smittad. Det är så glädjande att vi håller samman i en svår period och vi arbetar nu för att hitta ett sätt att samordna hjälpinsatserna.

Medborgarkontoret flyttar till Sopranen

För att upprätthålla verksamheten och minska sårbarheten flyttar Medborgarkontoret från Tjärna Ängar till lokaler i Sopranen under vecka 12.

Evenemang och sammankomster

Evenemang och andra sammankomster som bidrar till att många människor samlas på ett och samma ställe kan bidra till smittspridning. Borlänge kommun har därför valt att inte visa några evenemang på de digitala infartstavlorna, oavsett storlek på evenemanget.

Vi vill också råda anordnare av evenemang och sammankomster att göra en riskbedömning. På Folkhälsomyndigheten finns ett riskbedömningsverktyg som kan vara klokt att använda.

Folkhälsomyndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomsterlänk till annan webbplats

Förändringar i verksamheter

  • Gemensamma Krafter håller på grund av personalbrist stängt under vecka 12.
  • Café Frysen är stängt under vecka 12.

Inreseförbud till Sverige

Från och med den 19 mars och 30 dagar framåt gäller inreseförbud till Sverige. Regeringen har, med anledning av Europeiska rådets och kommissionens uppmaning, beslutat att tillfälligt stoppa icke nödvändiga resor till Sverige för att mildra effekterna av coronavirusets utbrott och minska spridningen.

Mer information om inreseförbudetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster