Borlänge kommuns logotyp

Publicerad: 03 april 2020

Nya allmänna råd och skärpta rekommendationer

I Dalarna har vi just nu en snabb smittspridning. Det är viktigt att alla följer de allmänna råd som Folkhälsomyndigheten går ut med.

Här kan du läsa de nya allmänna råd och skärpta rekommendationer som kom ut i veckan: Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Krisledningsnämnden aktiverad - beslutar om nya vårdplatser

Borlänge kommun aktiverar krisledningsnämnden torsdag 2 april 2020. Det betyder att krisledningsnämnden kan komma att ta över beslutanderätten i vissa frågor som i normala fall ligger på andra kommunala nämnder.
Krisledningsnämnden hade sitt första sammanträde igår 2 april och beslutade att öppna en ny avdelning på Borlänge sjukhus den 6 april. Läs nyhet.

Korttidsplatser öppnas på avdelning Åsen, Borlänge sjukhus

För att kunna ta emot Borlängebor i behov av fortsatt vård och återhämtning, öppnas nu 11 korttidsplatser på Borlänge sjukhus.

Regeringen förbjuder uttag för mer än tre månaders behov.

För att stoppa hamstring av receptförskrivet läkemedel förbjuder regeringen uttag för mer än tre månaders behov, oavsett om läkemedlet ingår i högkostnadsskyddet och oavsett om patienten själv betalar för läkemedlen. Endast vid särskilda skäl kan ett undantag göras.

Begränsningarna i uttag av läkemedel gäller både läkemedel till människor och läkemedel till djur.

Förordningen har trätt i kraft den 1 april 2020 och gälla tills vidare. När behovet av förordningsändringen upphör kommer den att upphävas.

0243 - 740 00

Telefontid: 8.00-16.30 måndag-fredag

Besök: Stadshuset, Röda vägen 50

8.00-16.00 måndag-fredag

E-post: kommun@borlange.se

Post

Borlänge kommun

781 81 Borlänge

Org.nr: 212000-2239

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här