Borlänge kommuns logotyp

Publicerad: 24 april 2020

Skolmat erbjuds till gymnasieelever från den 4 maj

Från och med måndag den 4 maj kommer gymnasieelever folkbokförda i Borlänge kommun att erbjudas skolmat. Det kommer att vara i form av kylda matlådor som hämtas på utvalda grundskolor.

- Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden har idag tagit beslut om att dela ut kylda matlådor till alla elever som önskar få detta. Det är exceptionella tider, men mätta magar studerar bättre. Jag hoppas att matlådorna ska hjälpa de som verkligen behöver det, vi ska ta oss igenom denna kris tillsammans, säger Lena Hjort (S) Gymnasie- och arbetsmarknadsnämndens ordförande, Borlänge kommun.

Matlådorna är tillagade av Borlänge kommuns Kost- och lokalservice och kan beställas av alla gymnasieelever folkbokförda i Borlänge.

Utdelning kommer att göras två gånger per vecka

  • måndag förmiddag (lådor för 2 dagar)
  • onsdag förmiddag (lådor för 3 dagar)

Utdelningen kommer att ske vid 6 grundskolor. Det är Ornäs skola, Gylle skola, Kvarnsvedens skola, Maserskolan, Domnarvets skola och Nygårdskolan. Vid matutdelningen kommer det att finnas medarbetare från gymnasiet som matvärdar för att hjälpa till med utdelningen.

Maten kommer att kunna beställas via en e-tjänst på Borlange.se.länk till annan webbplats

En annorlunda Ramadan våren 2020

Idag fredag 24 april sänder P4 Dalarna en intervju med landshövding Ylva Thörn och imamen i Jakobsgårdarnas moské, Abdirahman Ahmed, med anledning av pågående ramadan.

På Myndigheten för stöd till trossamfunds hemsida finns mer information om bakgrunden till firandet och samlad aktuell information från de muslimska trossamfunden i Sverige med anledning av COVID-19.

Länk till P4 Dalarnalänk till annan webbplats

Länk till myndigehetens hemsidalänk till annan webbplats

Corona självskattningstest

För att underlätta både för allmänheten och vården erbjuder nu Region Dalarna ett självskattningstest för covid-19, i likhet med andra regioner. Den som gör testet får svara på frågor om symtom som feber, hosta och andningsbesvär. Resultatet är vägledande och man får råd som är anpassade efter de svar man angivit. Den som gör självskattningstestet får också rekommendation på huruvida man ska kontakta 1177 eller om det räcker med att stanna hemma med sina symtom.

– Det här testet ska ses som en vägledning om du behöver söka vård eller inte. De flesta som smittas av coronavirus får milda symtom och kan stanna hemma för att ta hand om sig som vid en vanlig förkylning eller influensa, säger Nils Kuylenstierna, chefläkare och medicinskt ansvarig.

Egenvårdsråd hittar du på 1177 Vårdguiden.

Om covid-19 på 1177 Vårdguiden https://www.1177.se/Dalarna/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/covid-19-coronavirus/ länk till annan webbplats

Gör testet: Corona självskattningstest https://coronasjalvtest.regiondalarna.se/länk till annan webbplats

Tillsyn på restauranger och uteserveringar

Miljökontoret genomför tillsyn på restauranger och uteserveringar för att se till att regler kring att förhindra smittspridning följs.

0243 - 740 00

Telefontid: 8.00-16.30 måndag-fredag

Besök: Stadshuset, Röda vägen 50

8.00-16.00 måndag-fredag

E-post: kommun@borlange.se

Post

Borlänge kommun

781 81 Borlänge

Org.nr: 212000-2239

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här