Borlänge kommuns logotyp

Coronaviruset - företagare

Vi vet att det är många företag som påverkas hårt av coronaviruset. Vi har samlat länkar med information om coronaviruset och hur myndigheter och branschorganisationer arbetar.

"Vilka av regeringens insatser är mitt företag berättigat till? Hur ansöker jag om medel? Hur går en permittering till?"

Få hjälp av vår affärsrådgivare för att göra en första analys av ditt företags behov och möjligheter till stöd. Kontakta näringslivskontoret för rådgivning på naringslivskontoret@borlange.se eller via servicecenter 0243-740 00.

Stöd till företagare

Nationella företagsakutenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Akut kostnadsfri rådgivning till företag i hela landet som drabbats ekonomiskt av covid-19.

Upphandlingsakutenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Upphandlingsdialog Dalarna erbjuder olika former av stöd. Bland annat rådgivning till upphandlare/inköpare med syfte att underlätta för leverantörer.

Tillfälliga rabatter för fasta hyreskostnader i utsatta branscherlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Regeringen har beslutat om stöd av tillfälliga rabatter till utsatta branscher som hyresstöd på 5 miljarder kronor. Länsstyrelsen i Dalarna hanterar bidragsansökan och information på sin webbsida.

Insatser för att stödja näringslivet i Borlänge
Insatser för att stödja näringslivet i Borlänge handlar bland annat om möjligheter till uppskov med betalningar, uppskjutna tillståndsbesök och tidigareläggning av uteserveringar.

Max 8 personer får samlas

Det är förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 8 deltagare. Ordningslagen bestämmer reglerna för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Sverige. Under pandemin har Regeringen tagit fram en förordning om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Förordningen begränsar framförallt hur många människor som får delta vid sådana aktiviteter.

Förordningen gäller från den 24 november 2020 och kommer, i nära dialog med Folkhälsomyndigheten, att omprövas kontinuerligt.

Allmän sammankomst eller offentlig tillställninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Ingen giltig användare vald.