Borlänge kommuns logotyp

Coronaviruset - företagare

Vi vet att det är många företag som påverkas hårt av coronaviruset. Vi har samlat länkar med information om coronaviruset och hur myndigheter och branschorganisationer arbetar.

"Vilka av regeringens insatser är mitt företag berättigat till? Hur ansöker jag om medel? Hur går en permittering till?"

Få hjälp av vår affärsrådgivare för att göra en första analys av ditt företags behov och möjligheter till stöd. Kontakta näringslivskontoret för rådgivning på naringslivskontoret@borlange.se eller via servicecenter 0243-740 00.

Stöd till företagare

Covid-19 lagen - restriktioner och förbud

Tillsvidare får inte fler än åtta personer delta vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Polisen kan ställa in eller upplösa en tillställning som har fler än åtta deltagare.

Butiker, gym och sportanläggningar inomhus samt badhus ska beräkna antalet besökare så att varje person får tio kvadratmeter. Verksamheterna måste ha tydliga skyltar som gör det tydligt för besökare hur många som får vistas i lokalen samtidigt. Länsstyrelsen har i uppdrag att se till att reglerna följs. Hur du räknar ut maxantalet och andra konkreta tips.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Undantag för kultur- och sportevenemang
Kultur- och sportevenemang får ha sittande publik på maximalt 300 personer. Det gäller om deltagarna sitter ensamma eller två och två, och har minst en meter till andra sällskap. Länsstyrelsen kan besluta om lägre deltagargränser för sitt län eller för en del av länet. Samtliga län i Sverige har valt att begränsa denna typ av evenemang till maximalt 8 personer.

Serveringsställen
Högst fyra personer får sitta vid samma bord. Om sällskapet är större måste det delas upp på flera bord med minst en meter emellan. Här finns mer information om dina skyldigheter.öppnas i nytt fönster

Lagen gäller tillfälligt till och med september i år.

Krisinformationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Material för: Tillsammans bromsar vi smittan

Påminn dina besökare om hur de bäst undviker smittspridning. Hjälp dina gäster med avspärrningsband, golvdekaler, gatupratare, affischer eller bordsryttare där det är risk för trängsel.

Varje bransch eller verksamhet ställs inför särskilda utmaningar. Därför har svenska myndigheter samlat länkar till kvalitetssäkrade webbsidor och dokument som visar hur myndigheter, branschorganisationer och företag informerar om smittskyddsåtgärder.

Minska covid-19-spridningen: råd, tips och exempel för dig som verksamhetsutövarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ladda ner, skriv ut och använd materialet fritt!

Checklistalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, gatupratarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, bordspratare länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, affischerlänk till annan webbplats

bordspratare för serveringsställenPDF och affischer för serveringsställen.PDF

  • Ingen giltig användare vald.