Borlänge kommun

Beställning av skolmat för gymnasieelever

Skolmat

Från och med måndag den 4 maj kommer skolmat erbjudas till gymnasieelever i Borlänge kommun. Det kommer att vara i form av kylda matlådor tillagade av Borlänge kommuns Kost- och lokalservice.

Eleverna beställer mat via den e-tjänst som finns längre ned på denna sida. Tjänsten för att beställa mat är öppen mellan måndag 06.00 och onsdag 12.00 veckan innan maten hämtas.

Utdelning görs två gånger per vecka:

  • måndag förmiddag (lådor för 2 dagar)
  • onsdag förmiddag (lådor för 3 dagar)

Utdelningen sker vid 6 grundskolor.

E-tjänst för beställning av mat är nu stängd

E-tjänsten för beställning av matlådor är nu stängd och de sista matlådorna levereras ut vecka 24. Till hösten kommer gymnasieeleverna återvända till skolans lokaler.

Frågor och svar

Anmälan är öppen för alla gymnasieelever folkbokförda i Borlänge kommun och elever som är folkbokförda i annan kommun men bor i Borlänge för sina gymnasiestudier.

Lådorna lagas så långt som möjligt enligt meny för förskola/skola. Se meny på länken nedan. För att undvika svinn så kan dock avvikelser förekomma.

Matsedel Borlänge kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utdelningen kommer att ske vid 6 grundskolor:

  • Ornäs skola
  • Gylle skola
  • Kvarnsvedens skola
  • Maserskolan
  • Domnarvets skola
  • Nygårdskolan

Utlämning av lådor kommer ske vid skolornas lastkaj för köken. Det kommer finnas skyltar och matvärdar från gymnasiet som hjälper dig att hitta rätt.

Eleven eller vårdnadshavare kan hämta ut maten. Maten lämnas ut mot uppvisat kvittensnummer.

Om du tappat bort ditt kvittensnummer ringa servicecenter på 0243-74 000 eller maila kommun@borlange.se.

Kontakta servicecenter på 0243-74 000 eller maila kommun@borlange.se

Ja det finns laktosfri, mjölkfri, glutenfri, fläskfri och äggfri.

Lådorna måste hämtas ut på angiven dag. Vi har ingen möjlighet till att spara lådorna då det tar plats. Samt att vi inte kan packa lådorna med skyddad atmosfär, det gör att vi har kortare hållbarhetstid på lådorna.

Viktiga aspekter i valet av tid har varit begränsad smittspridning, social distansering och att elevernas studier skulle påverkas så lite som möjligt. Utifrån detta så sker utlämning av mat enbart på två dagar i veckan mellan 8.30-10.00.

Ja, på etiketten finns instruktioner.