Borlänge kommuns logotyp

Har du svårt att hantera din ilska?

Har du svårt att hantera din ilska och är orolig för hur det ska påverka din familj? I tider av kris och oro kan det var extra svårt - men det finns stöd och hjälp att få.

Familjevåldsteamet, Borlänge

Familjevåldsteamet är en del av socialtjänsten i Borlänge kommun. Teamet präglas av ett nära samarbete mellan socialsekreterare och familjebehandlare, så att du ska få ett så samlat stöd som möjligt. Familjevåldsteamet vänder sig till människor som:

  • Är utsatta för våld i en nära relation
  • Utövar våld i en nära relation
  • Närvarat vid våld i en nära relation

Familjevåldsteamet, Borlänge
Tider: Vardagar, 08.00-16.00
E-post: valdinararelationer@borlange.se

Manscentrum

Män som söker hjälp för våldsamhet och aggressivitet är den näst största klientgruppen på Manscentrum. Offren för deras våldshandlingar är oftast närstående kvinnor och i några fall barn. Våld mot personer utanför familjen förekommer också.

De flesta våldsamma män får hjälp/behandling i form av enskilda samtal. Några erbjuds gruppterapi. Målsättningen med behandlingen är att mannen ska klara av att låta bli våld oavsett vilka situationer eller provokationer han tycker sig vara utsatt för.

Med anledning av covid-19 har Manscentrum utökat sin behandling på distans, både online och via telefon. För att boka en tid för detta behöver du först själv kontakta manscentrum och presentera ditt problem.

Manscentrum
Telefon: 08-643 11 83
E-post: kriscentrum@manscentrum.se

Välja att sluta linjen

En anonym stödlinje för den som vill få hjälp att förändra ett kontrollerande eller våldsamt beteende. Samtalet är gratis och syns inte på telefonräkningen. Den drivs av Länsstyrelsen Stockholm i samverkan med Manscentrum Stockholm och med stöd av Länsstyrelsen Skåne.

Välja att sluta linjen
Telefon: 020-555 666
Tider: måndag kl. 08.30 -20.00, tisdag kl. 08:30 -16.00, onsdag kl. 08.30-20.00, torsdag och fredag kl. 08.30 till 16.00

Unga relationer - chat
Unga relationer är en anonym chat för dig som är under 20 år och som blir utsatt i din relation, är kompis till någon som blir det eller är den som utsätter någon. Det kan vara pågående eller ha hänt tidigare.

Webb och chat: ungarelationer.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Ingen giltig användare vald.

Psykisk hälsa i kristid 

Sidor med samlad information, råd och tips kring psykisk hälsa i kristider, i samband med covid-19. Här finns råd och länkar anpassade för olika målgrupper och behov. Psykisk hälsa i kristidlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster