Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Krisberedskapsveckan

Den 6–12 maj 2019 är det Krisberedskapsveckan i hela Sverige. Veckan är till för att uppmärksamma oss om hur vi kan förbereda oss ifall det oväntade händer. Vad gör vi till exempel när elen försvinner under en längre tid?

Det är myndigheten för Samhällsskydd och beredskap (MSB) som är initiativtagare till kampanjveckan. Det är tredje året som Borlänge kommun deltar i Krisberedskapsveckan för att höja medvetenheten för risker och vilket ansvar som finns för privatpersoner.

Visste du till exempel att du förväntas kunna klara dig själv i minst en vecka utan samhällets hjälp vid en kris eller samhällsstörning? Se tips och råd om hur du kan förbereda dig - innan det oväntade händer. 

Broschyren ”Är du beredd?”

•	Broschyren Är du beredd? I händelse av kris eller krig  Skickas till alla hushåll i kommunen under 4–5 maj. Inför Krisberedskapsveckan får alla hushåll i Borlänge hem broschyren "Är du beredd?" i brevlådan den 4–5 maj. Broschyren är samhällsinformation från Borlänge kommun.

Undersökningar visar att det är få av oss, som lever i Sverige, som faktiskt vet vad höjd beredskap innebär och hur man ska agera vid ett beredskapslarm. 

Broschyren: Är du beredd?
Alla hushåll i Borlänge får hem en broschyr av Borlänge kommun med viktig information om hur vi kan förbereda oss på det oväntade. Broschyren finns på svenska och är en variant av Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps (MSB) information Om kriget eller krisen kommer, som skickades hem till alla Sveriges hushåll under förra årets kampanjvecka.

Broschyren Är du beredd? I händelse av kris eller krig.pdf

Broschyren: Om kriget eller krisen kommer
Broschyren finns med text på lättläst svenska, inläst på svenska och engelska och översatt till 13 språk. Alla versioner finns som pdf-filer  på webbsidan på DinSäkerhet.se.

Other languages
The brochure If Crisis or War Comes describes how those of us who live in Sweden can become better prepared for the consequences of serious accidents, extreme weather, IT attacks or military conflicts.

Broschyren Om krisen eller kriget  kommer/Other languages (extern länk)

DinSäkerhet.se är en webbplats om risker och säkerhet och riktar sig till dig som privatperson.

Aktiviteter under Krisberedskapsveckan i Borlänge

Lördag 11 maj, Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?
Prova på och ställ frågor om hemberedskap.
När: klockan 10.00–15.00.
Plats: Kupolen, utanför entré 3
Deltar: Borlänge kommun,  Räddningstjänsten Dala Mitt, Frivilliga Resursgruppen (FRG), Frivilliga Radioorganisationen (FRO) och Bilkåren.

Lördag 11 majVad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?
Prova på och ställ frågor om hemberedskap.
När: klockan 15.00–18.00.
Plats:  Aktivitetstorget, Tjärna Ängar
Deltar: Borlänge kommun, Tunabyggen, Polisen, Frivilliga Resursgruppen (FRG), Frivilliga Radioorganisationen (FRO) och Bilkåren.

Så förbereder du dig

Om du är förberedd kan du klara en besvärlig situation bättre, oavsett vad som har hänt.

Krislåda

Planera för att kunna klara dig utan samhällets hjälp i minst några dygn.

28% av Sveriges invånare anser att den egna och hushållets beredskap inför en samhällskris är mycket god eller god. Källa: Uppföljning av Krisberedskapsveckan, MSB/Demoskop 2018

Trygg och säker

Borlänge kommun arbetar på många olika sätt för att skapa en levande och trygg plats att bo, vistas och arbeta i. Se viktiga kontaktuppgifter och kanaler för information vid en kris.

Sidan senast uppdaterad