Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Resor och kommunikationer

Det är enkelt att ta sig till Borlänge med allmänna kommunikationer. Borlänge trafikeras av såväl flyg som tåg och buss.

Flyg, tåg och buss

För den långväga besökaren finns Dala Airport strax utanför centrum. Resecentrum ligger på promenadavstånd från centrum, och är knutpunkten för buss- och tågtrafik. Lokaltrafiken utgår från Stationsgatan mitt i centrum.  

Dalatrafik sköter busstrafiken i Borlänge kommun, och har även hand om regionaltrafiken i länet.

Avstånd till Borlänge:

Falun – 20 km, Mora – 104 km, Gävle – 110 km, Örebro – 160 km, Stockholm – 217 km, Sundsvall – 315 km, Göteborg – 441 km, Malmö – 662 km.

Bilpool

Biltrafiken står för en stor del av miljöbelastningen och klimatpåverkan. Att vara med i en bilpool innebär att dela bil och fasta kostnader med övriga i bilpoolen. En bilpool sänker dina kostnader för bil, du får alltid tillgång till en ny bil och du kan dessutom hjälpa till att minska klimatpåverkan.

Föreningen Bilpolarna i Borlänge startade 1999. På deras webbsida finns mer information om kostnader och hur det fungerar. Länken hittar du nedan.

Låna en elcykel

Upptäck fördelarna med elcykel och prova ett miljövänligt alternativ. Du kan låna och prova en elcykel eller el-lastcykel under en vecka.

Låna en elcykel

Hur är det att använda en elcykel eller lastcykel i vardagen?

Bilpool

Biltrafiken står för en stor del av miljöbelastningen och klimatpåverkan.

Sidan senast uppdaterad