Borlänge kommuns logotyp

Låna en elcykel

Hur är det att använda en elcykel eller lastcykel i vardagen? Det kan du prova genom att boka och låna en elcykel från kommunen.

De flesta av våra bilresor är under 5 km och skulle lätt kunna ersättas med cykel, men kanske behöver du även hämta barnen eller handla tunga grejer? Med Borlänge kommuns elcykelpool kan du testcykla en elcykel eller el-lastcykel under en månads tid och själv se hur en cykel passar i din vardag.

Med en elcykel kan du cykla längre sträckor även i motvind och i uppförsbackar. Det tar bara 5–10 minuter längre tid att cykla 5 km jämfört med att köra bil. Upptäck fördelarna med elcykel och prova ett miljövänligt alternativ. Med en lastcykel kan du även ta med dig barnen eller åka och handla tunga grejer. Borlänge kommun erbjuder dig att låna och prova på en elcykel eller el-lastcykel under en månad.

Så funkar det

Det finns fyra olika sorters cyklar att välja mellan. Lås, hjälm och cykelkorg ingår i lånet. Du lånar cykeln i en knapp månad, du kommer och hämtar cykeln den 1 och lämnar den tillbaka den 25. För att få låna en cykel behöver du ha fyllt 18 år och kunna visa legitimation. Att låna cykel är gratis, men vi vill att du hjälper oss och svarar på några frågor om testcyklingen efter lånet.

1. Boka cykeln 

Du kan boka elcykel genom e-tjänsten nedan eller genom att kontakta servicecenter.

Stadshusets reception, Röda vägen 50

Telefon 0243-740 00

När du bokar genom e-tjänsten får du en bekräftelse till din e-post om cykeln finns tillgänglig önskad period. Om elcykeln är utlånad får du möjlighet att reservera en ny period. Du lånar cykeln hela låneperioden 1-25 i en månad. Observera att elcyklarna bara kan hämtas och lämnas helgfria vardagar. Det betyder att om den 1 eller 25 infaller på en helg hämtas cykeln på närmast efterföljande helgfria vardag och lämnas på närmaste vardag innan helg infaller.

Boka elcykel via e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2. Hämta och återlämna cykeln

Elcyklarna hämtas och återlämnas i receptionen till stadshuset (Röda vägen 50), måndag-fredag. Vid utlåning hämtas cykeln från klockan 08.00. Cykeln ska lämnas tillbaka senast klockan 15.30 på återlämningsdagen.

När du lämnar tillbaka cykeln kommer du att få svara på några frågor om hur du upplevde testcyklingen.

Våra elcyklar 

Elcykel
Elcykel
Elcykel
Elcyklar
Trehjulig lastcykel rosa

Senast uppdaterad: 15 maj 2020

0243 - 740 00

Telefontid: 8.00-16.30 måndag-fredag

Besök: Stadshuset, Röda vägen 50

8.00-16.00 måndag-fredag

E-post: kommun@borlange.se

Post

Borlänge kommun

781 81 Borlänge

Org.nr: 212000-2239

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera bra för dig. Läs mer om cookies här