Borlänge kommuns logotyp

Låna en elcykel

Hur är det att använda en elcykel eller lastcykel i vardagen? Det kan du prova genom att boka och låna en elcykel från kommunen.

De flesta av våra bilresor är under 5 kilometer och skulle lätt kunna ersättas med cykel, men kanske behöver du även hämta barnen eller handla tunga grejer? Med Borlänge kommuns elcykelpool kan du testcykla en elcykel eller el-lastcykel under en månads tid och själv se hur en cykel passar i din vardag.

Med en elcykel kan du cykla längre sträckor även i motvind och i uppförsbackar. Det tar bara 5–10 minuter längre tid att cykla 5 kilometer jämfört med att köra bil. Upptäck fördelarna med elcykel och prova ett miljövänligt alternativ. Med en lastcykel kan du även ta med dig barnen eller åka och handla tunga grejer. Borlänge kommun erbjuder dig att låna och prova på en elcykel eller el-lastcykel under en månad.

Så funkar det

Det finns fem olika sorters cyklar att välja mellan. Lås, hjälm och cykelkorg ingår i lånet. För att få låna en cykel behöver du ha fyllt 18 år och kunna visa legitimation. Att låna cykel är gratis, men vi vill att du hjälper oss och svarar på några frågor om testcyklingen efter lånet.

Observera att du endast har rätt att boka och låna en elcykel en gång. Detta för att så många Borlängebor som möjligt ska få chansen att låna.

1. Boka cykeln 

Du kan boka elcykel genom e-tjänsten nedan eller genom att kontakta servicecenter. När du bokar får du en bekräftelse till din e-post. Du lånar cykeln hela låneperioden, det vill säga den 1:a till 25:e i en månad.

Observera att elcyklarna bara kan hämtas och lämnas helgfria vardagar. Om den 1:a eller 25:e infaller på en helg får du hämta cykeln på närmast efterföljande helgfria vardag och lämna tillbaka på närmaste vardag innan helg infaller.

Stadshusets reception, Röda vägen 50

Telefon 0243-740 00

2. Hämta och återlämna cykeln

Elcyklarna hämtas och återlämnas i receptionen till stadshuset (Röda vägen 50), måndag-fredag. Kom ihåg att ta med dig legitimation!
Vid utlåning hämtas cykeln från klockan 08.00. Cykeln ska lämnas tillbaka senast klockan 15.30 på återlämningsdagen.

När du lämnar tillbaka cykeln kommer du att få svara på några frågor om hur du upplevde testcyklingen.

Våra elcyklar 

Elcykel, dam

Elcykel, dam

Elcykel, herr

Elcykel, herr

Lådelcykel

Lådelcykel

Lådelcykel

Lådelcykel

Lådelcykel

Lådelcykel