Borlänge kommuns logotyp

Låna en elcykel

Hur är det att använda en elcykel eller lastcykel i vardagen? Det kan du prova genom att låna en elcykel från kommunen.

De flesta av våra bilresor är under 5 kilometer och skulle lätt kunna ersättas med cykel, men kanske behöver du även hämta barnen eller handla tunga grejer? Med Borlänge kommuns elcykelpool kan du testcykla en elcykel eller el-lastcykel under en månads tid och själv se hur en cykel passar i din vardag.

Med en elcykel kan du cykla längre sträckor även i motvind och i uppförsbackar. Det tar bara 5–10 minuter längre tid att cykla 5 kilometer jämfört med att köra bil. Upptäck fördelarna med elcykel och prova ett miljövänligt alternativ. Med en lastcykel kan du även ta med dig barnen eller åka och handla tunga grejer. Borlänge kommun erbjuder dig att låna och prova på en elcykel eller el-lastcykel under en månad.

Så funkar det

Det finns fem olika sorters cyklar att välja mellan. Lås, hjälm och cykelkorg ingår i lånet. För att få låna en cykel behöver du ha fyllt 18 år och kunna visa legitimation. Att låna cykel är gratis men observera att du endast har rätt att boka och låna en elcykel en gång. Detta för att så många Borlängebor som möjligt ska få chansen att låna.

Låna en elcykel

Hos Fritidsbanken kan du låna en elcykel i upp till två dagar. Besök Fritidsbanken för att låna en. För att se om en elcykel är tillgänglig, kolla här: Fritidsbanken Borlänge Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt

Besöksadress: Borganäsvägen 30

Öppettider: tisdag - torsdag klockan 10.00-17.00

Telefon: 0243-648 29

Mer information om Fritidsbanken

Våra elcyklar 

Elcykel, dam

Elcykel, dam

Elcykel, herr

Elcykel, herr

Lådelcykel

Lådelcykel

Lådelcykel

Lådelcykel

Lådelcykel

Lådelcykel