Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Låna en elcykel

Hur är det att använda en elcykel eller lastcykel i vardagen?

De flesta av våra bilresor är under 5 km och skulle lätt kunna ersättas med cykel, men kanske behöver du även hämta barnen eller handla tunga grejer? Med Borlänge kommuns elcykelpool kan du testcykla en elcykel eller el-lastcykel under en månads tid och själv se hur en cykel passar i din vardag.

Med en elcykel kan du cykla längre sträckor även i motvind och i uppförsbackar. Det tar bara 5–10 minuter längre tid att cykla 5 km jämfört med att köra bil. Upptäck fördelarna med elcykel och prova ett miljövänligt alternativ. Med en lastcykel kan du även ta med dig barnen eller åka och handla tunga grejer. Borlänge kommun erbjuder dig att låna och prova på en elcykel eller el-lastcykel under en månad.

Så funkar det

Det finns fyra olika sorters cyklar att välja mellan. Lås, hjälm och cykelkorg ingår i lånet. Du lånar cykeln i en knapp månad, du kommer och hämtar cykeln den 1 och lämnar den tillbaka den 25. För att få låna en cykel behöver du ha fyllt 18 år och kunna visa legitimation. Att låna cykel är gratis, men vi vill att du hjälper oss och svarar på några frågor om testcyklingen efter lånet.

1. Boka cykeln 

Du kan boka elcykel genom formuläret nedan, via besök i stadshusets reception (Röda vägen 50) eller via telefon 0243-740 00.

När du bokar genom formuläret får du en bekräftelse till din e-post om cykeln finns tillgänglig önskad period. Om elcykeln är utlånad får du möjlighet att reservera en ny period. Du lånar cykeln hela låneperioden 1-25 i en månad. Observera att elcyklarna bara kan hämtas och lämnas helgfria vardagar. Det betyder att om den 1 eller 25 infaller på en helg hämtas cykeln på närmast efterföljande helgfria vardag och lämnas på närmaste vardag innan helg infaller.

2. Hämta/ återlämna cykeln

Elcyklarna hämtas och återlämnas i receptionen till stadshuset (Röda vägen 50), måndag-fredag. Vid utlåning hämtas cykeln från klockan 08.00. Cykeln ska lämnas tillbaka senast klockan 15.30 på återlämningsdagen.

När du lämnar tillbaka cykeln kommer du att få svara på några frågor om hur du upplevde testcyklingen.

Våra elcyklar 

Elcykel

Elcykel dam

Elcykeln är fulladdad vid utlåning. En laddning räcker 5-7 mil beroende på hur mycket stöd eldriften behöver hjälpa till med. Elcykeln har tre växlar och aluminiumram med fot- och handbroms och fungerar utmärkt även utan eldrift – precis som en vanlig cykel. Motorn är på 250W och 10,8 Ah batteri. Elcykeln ger el-assist upp till max 25 km/h som är väldigt hjälpsamt i uppförsbacke och även i motvind. 

 Elcykel

Elcykel herr

Elcykeln är fulladdad vid utlåning. En laddning räcker 5-7 mil beroende på hur mycket stöd eldriften behöver hjälpa till med. Elcykeln har sju växlar och aluminiumram med fot- och handbroms och fungerar utmärkt även utan eldrift – precis som en vanlig cykel. Motorn är på 250W och 10,8 Ah batteri. Elcykeln ger el-assist upp till max 25 km/h som är väldigt hjälpsamt i uppförsbacke och även i motvind. 

 Elcykel

Tvåhjulig lastcykel - Grön-2

Elcykeln är fulladdad vid utlåning. En laddning räcker 4-6 mil beroende på hur mycket stöd eldriften behöver hjälpa till med. I lådan kan du lasta upp till 80 kg och där finns plats för två barn med bälten. Motorn är på 250W och 11,4 Ah batteri och på en skärm kan du ställa in hur mycket elassistans du vill ha.

 Elcyklar

Trehjulig lastcykel - Röd

Elcykeln är fulladdad vid utlåning. En laddning räcker 4-6 mil beroende på hur mycket stöd eldriften behöver hjälpa till med. I lådan kan du lasta upp till 100 kg och där finns plats för fyra barn med bälten. Motorn är på 250W och ett 36 V och 400Wh batteri klarar även uppförsbackar med tung last. På en skärm kan du ställa in hur mycket elassistans du vill ha.

 Trehjulig lastcykel rosa

 Trehjulig lastcykel - Rosa

Elcykeln är fulladdad vid utlåning. En laddning räcker 4-6 mil beroende på hur mycket stöd eldriften behöver hjälpa till med. I lådan kan du lasta upp till 100 kg och där finns plats för fyra barn med bälten. Motorn är på 250W och ett 36 V och 400Wh batteri klarar även uppförsbackar med tung last. På en skärm kan du ställa in hur mycket elassistans du vill ha.

 

Boka en elcykel

Jag vill låna
Sidan senast uppdaterad