Borlänge kommuns logotyp

Lek och aktivitet

Paradisparken har mycket att bjuda på som lockar till rörelse. Vågar man påstå att det finns aktiviteter och platser som passar alla mellan 0-100 år?

Lekplats

Paradisparkens stora lekplats har ett rymdtema och medan du leker kan du lära dig om de olika planeterna i solsystemet. Här finns bland annat repgunga, balansbana, stort klätternät, studsmattor, rutschkanor, karuseller och lek för de minsta. Vet du förresten om att det gömmer sig en drake här?

Bollsport

I Paradisparken finns många små bollplaner där du kan spela fotboll, basket, innebandy, beachvolley och pingis. Kom bara ihåg att du måste ta med dig egna bollar, klubbor och racket.

Övriga aktiviteter

Utöver lekplatsen och de många planerna för bollsport finns det mycket annat att aktivera sig med i parken. Läs mer nedanför bildspelet.

Gym (styrka)

I parken finns ett utegym där du verkligen får utmana din styrka. Exempel på utrustning är skivstänger, pull up-stänger och dipsställning.

Gym (kondition och balans)

Intill odlingslotterna finns ett litet lättare gym där du kan träna både balans, kondition och styrka med lättare belastning.

Boule

En boulebana finns nära Skogsvägen intill odlingslotterna.

Skate

I parken finns några små betonghinder som är roliga såväl för nybörjaren som för den mer erfarna på skateboard. Kickbike och trickcykel funkar också.

Cykel

Över och runt kullarna i parken finns en liten cykelbana med gupp och balansbom.

Scen

På en stor gräsyta i parken finns en scen och sittgradänger.

Pulka

De stora kullarna som omger gräsytan vid scenen passar utmärkt för pulkaåkning när det finns tillräckligt med snö på vintern.

Sittplatser

När du behöver vila finns det gott om möjligheter att slå dig ner på soffor, sköna solbänkar eller vid bord. Några platser finns under tak om du behöver sol- eller regnskydd. Vid taket finns eluttag så du kan ladda din telefon.

Vatten- och grillplats

Behöver du släcka törsten finns det sommartid dricksvatten i kranen vid uteköket. Där finns även en liten grillplats.