Borlänge kommuns logotyp

Parkering

I centrala Borlänge finns det mer än 2000 parkeringsplatser som är tillgängliga för allmänheten.

De flesta parkeringar ägs av kommunen, men närmare 500 platser finns också i privatägda parkeringsgarage.

Gratis parkering finns vid stora parkeringen längs Jussi Björlings väg vid Folkets park.

Så betalar du din parkering

Hur du betalar för din parkering beror på var du parkerat. På samtliga parkeringsplatser ägda av kommunen kan du betala med mobiltelefon och kort. Myntbetalning hittar du på Ovanbroparkeringen bakom Systembolaget.

Betala med mobiltelefon

Du kan betala med din mobiltelefon med vår betaltjänst från EasyPark. När du betalar din parkering med hjälp av dessa tjänster ska du ange en femsiffrig områdeskod som finns angiven på parkeringsplatsen.

Betala med kort

Det finns också möjlighet att betala din parkering med betalkort. De blå prickarna på kartan nedan visar vart kortbetalning kan ske.

När du betalar med kort får du inte ut en biljett som du kan lägga i bilens framruta. Istället knappar du in bilens registreringsnummer i parkeringsautomaten och parkeringsvakten kan se i sin arbetsdator om avgift är erlagd.

Om du avbryter din parkering i förtid så registrerar du ditt betalkort i parkeringsautomaten igen och behöver bara betala för den faktiska tid som du parkerat.

Betala med mynt

Det finns parkeringsautomater där du kan betala med mynt. På Ovanbroparkeringen vid Systembolaget finns det en parkeringsautomat som tar mynt. Se de övriga parkeringsautomaterna som tar mynt på kartan, dessa är rödmarkerade.

När du betalar med mynt skrivs en biljett ut, som ska placeras väl synligt i framrutan på bilen.

Karta över parkeringsautomater i Borlänge centrumFörstora bilden

Datumparkering

I Borlänge finns det en zon där datumparkering gäller. Zonen avgränsas av Dalälven, Grådavägen, Tjärnavägen och Mårdgatan.

Det innebär följande: när du passerar vägmärket E20-14 (se bild nedan) ska du parkera på den sida av gatan som har udda adressnummer om det är en dag med jämnt datum. På dagar med udda datum ska du stå på den sida som har jämna adressnummer.

Vägmärke E20-14.

Förbudet upphör efter du har passerat slutmärket, E21:

Inom området kan särskilda regler gälla, dessa anges då med vägmärken på aktuell gata. Datumparkeringen gäller alla dagar klockan 00.00-16.00.

Datumparkering i Borlänge - karta Pdf, 1.6 MB, öppnas i nytt fönster.

Parkeringsförbudszon

I Borlänge centrum finns en parkeringsförbudszon. Det innebär att när du passerar vägmärket E20 (se nedan) så får du inte parkera ditt fordon på andra platser än på utmärkta parkeringsplatser. Detta gäller ända tills du åker ut ur parkeringsförbudszonen, med andra ord tills du passerar vägmärket E21.

Parkeringsförbud i Borlänge centrum - karta Pdf, 726.5 kB, öppnas i nytt fönster.

  • Ingen giltig användare vald.