Borlänge kommuns logotyp

Nyttoparkering – tillstånd

Tillstånd för nyttoparkering är ett särskilt parkeringstillstånd som företag och andra verksamhetsutövare kan ansöka om.

Verksamheter som har ett stort behov av att ha sitt fordon nära tillfälliga arbetsplatser för att kunna utföra sitt arbete kan få tillstånd för nyttoparkering. Tillståndet gäller på gatumark och allmän mark inom Borlänge kommun.

Ansök om tillstånd via e-tjänst

Du ansöker om ett nyttoparkeringstillstånd via vår e-tjänst. Detta gäller både för en helt ny ansökan, förlängning av tillstånd eller permanent byte av registreringsnummer. För byte av registreringsnummer debiteras ingen avgift.

E-tjänst för ansökan om nyttoparkeringstillstånd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Köp biljett via Easypark

Tillståndet är från och med den 15 april 2024 helt digitalt och du köper nyttoparkeringsbiljett via appen Easypark i din mobiltelefon.

När din ansökan om tillstånd godkänns skickas en enkel instruktion ut om hur du köper en biljett för nyttoparkering i Easypark.

Tillfälligt byte av registreringsnummer

Vid behov av tillfälligt byte av registreringsnumret på tillståndet, till exempel om bilen är på verkstad, hör av dig till kommun@borlange.se . Vid tillfälligt byte behöver du uppge vilka datum det tillfälliga bytet ska gälla mellan.

Det är viktigt att rätt registreringsnummer anges eftersom tillståndet är digitalt; vid parkeringsövervakning görs därmed en sökning på bilens registreringsnummer. Vid fel angivet registreringsnummer finns risk att få parkeringsanmärkning.

Observera att tillstånd som är utfärdade före 15 april 2024 inte är digitala utan dessa tillstånd gäller på samma sätt som tidigare under giltighetsperioden som är angiven på tillståndet.

  • Ingen giltig användare vald.