Borlänge kommuns logotyp
En golfspelare, foto

Uppleva och göra

Idrott, friluftsaktiviteter, musik och kultur – det finns mycket att uppleva och göra i Borlänge.

I Borlänge finns goda möjligheter till en aktiv fritid. Här finns ett rikt föreningsliv samtidigt som närheten till vildmarken och naturen gör att det finns mycket att uppleva även på egen hand, oavsett om du söker fysiska utmaningar eller stillhet. Vintertid erbjuds fantastiska naturisbanor på Ösjön och Runn, när vädret tillåter.

Fotbollsturneringen Dalecarlia Cup och MTB-tävlingen Borlänge Tour är exempel på årligen återkommande evenemang som drar besökare till Borlänge. Äventyrsbadet Aqua Nova, liksom skidanläggningen Romme Alpin är annat som lockar besökare till vår stad.

I Borlänge finns också ett levande musikliv. Många spännande musiker kommer härifrån, bland andra Mando Diao, Miss Li och Moonica Mac. Under flera år bidrog Peace & Love-festivalen till att sätta Borlänge på kartan som en verklig musikstad. Alive-festivalen har numera tagit över den rollen och genomfördes för första gången i juli 2022.

En mil öster om Borlänge ligger Torsång, som ibland kallas för Dalarnas Venedig. Den medeltida kyrkan, motormuseet och hembygdsgården är några sevärdheter där. Inte långt därifrån finns dessutom Ornässtugan med världens äldsta bevarade utställning öppen för allmänheten.

Varmt välkommen till Borlänge!