Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Kräftfiske på Borlänge kommuns fiskerätter

Borlänge Kommun säljer 100 av sina fiskerätter för kräftfiske i Borlänge Centrala fiskevårdsområdesförening (Fvof) och fem arrenden av fiskerätter i Runn Södra fiskevårdsområdesförening.

100 kräftfiskerätter till försäljning

Försäljningen för 2019 startar måndagen den 17 juni klockan 11.00 i Servicecenter, Stadshuset. Adressen är Röda vägen 50, Borlänge. Observera att försäljningen från och med i år sker på ny plats.

Priset för kräftfiskerätt inom Borlänge Centrala Fiskevårdsområdesförening är 400 kronor, varav 100 kronor är en avgift till föreningen.

Tid för kräftfiske i Borlänge

Kräftfisket med fiskerätter från Borlänge kommun inom Borlänge Centrala Fiskevårdsområdesförening gäller mellan klockan 17.00 fredagen den 16 augusti och klockan 17.00 lördagen den 17 augusti.

Fem arrenden

Priset för arrende av fiskerätt inom Runn Södra Fiskevårdsområdesförening är 300 kronor. Arrendatorn måste därutöver lösa både fiskerättsbevis för 150 kronor samt köpa kräftfiskekort för 100 kronor hos Runn Södra Fiskevårdsområdesförening , så avgifter om totalt 250 kronor tillkommer. Observera att e-postadress måste uppges vid arrende av fiskerätter inom Runn Södra  Fiskevårdsområdesförening.  

Tänk på!

Tänk på följande när du ska köpa fiskerätt:

  • Betalning endast med Swish.
  • Försäljning av kommunens fiskerätter för kräftfiske och arrenden för fiskerätt är endast för personer permanent bosatta i Borlänge kommun. 
  • Ingen reservation av kräftfiskerätter eller arrenden; det är "först till kvarn" som gäller.
  • Den som önskar köpa fiskerättsbevis för egen fastighet kan inte köpa det i kommunens Servicecenter. För information om köpställe, se Borlänge Centrala Fiskevårdsområdes webbsida (länk finns längst ned på sidan)

Eventuella fiskerätter som inte säljs den 17 juni kan köpas i Servicecenter, Borlänge kommun, till och med den 14 augusti. Ring 0243-740 00 eller skicka e-post till kommun@borlange.se för mer information.

Sidan senast uppdaterad