Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Digitala veckan

Förra året anordnade Borlänge kommun en eMedborgarvecka för första gången. Det var en uppskattad vecka som i år kommer få ett lite annat format för att passa ännu fler! Den anordnas samma vecka i år, v.41 i oktober.

Syftet med Digitala veckan är att öka digital trygghet och höja kunskapen för att på så sätt öka intresset för digitala tjänster. Syftet är också att skapa nyfikenhet inför framtidens digitala Borlänge.

Håll utkik på denna sida då den uppdateras löpande med utställare och aktiviteter. Program kommer i höst. Det är helt gratis att besöka aktiviteterna.

Vad gör ditt barn på nätet?

Dalarna Science Park, torsdag 10 oktober kl.17 – 21

Kväll om barn och unga på nätet med föreläsarna Maria Ahlin och Patrik Wincent. I foajén utanför arrangeras en minimässa med utställare såsom Rädda Barnen, Dalia tjejjour med flera. Temakvällen riktar sig till vårdnadshavare och andra som möter barn och unga.

Genom fakta, statistik, driv och expertis utmanar Maria Ahlin, ordförande Changing Attitudes, ålderdomliga myter och idéer om porr – ett ämne de flesta gör allt för att undvika.

Läs mer om Maria Ahlin genom att klicka här.

Patrik Wincent, Dataspel- och Internetakuten, föreläser om dataspel, skärmar och sociala mediers påverkan på våra barn och unga samt ger föräldrar handfasta råd och tips. 

Klicka här för att läsa mer om
Patrik Wincent.

 

Vad kan jag göra med min telefon?

Ljushallen, Högskolan Dalarna, datum ej spikat

Aktiv mässa i SFIs lokaler för dig som vill komma igång digitalt och kan få hjälp på plats. Utställare är bland annat 1177, Swedbank, Servicekontoret med bl.a. Försäkringskassan, Tunabyggen, servicecenter, konsumentrådgivare, Dalatrafik, MittMedia med flera.

Information om e-tjänster som rör samhällsplanering såsom bygglovsprocessen, solkartan samt naturkartan kommer att visas under veckan. Även ett antal företag kommer bjuda in till Öppet Hus och visa upp sina e-tjänster. Bland annat bjuder en begravningsbyrå in till en informationskväll under parollen Döden på nätet där de informerar om Vita arkivet online, minnessidor och hur man hanterar en avlidens digitala engagemang och konton i sociala medier.

Inbjudan Digitala veckan

För dig som vill delta med någon aktivitet under Digitala veckan - här finns det du behöver veta!

Om eMedborgarveckan

Digidelnätverket står bakom kampanjveckan för att öka den digitala delaktigheten och tillgängligheten till digitala tjänster i Sverige. Digidelnätverket är ett icke-hierarkiskt, obundet och demokratiskt nätverk. Under 2017 års eMedborgarvecka deltog cirka 270 aktörer som mötte nästan 10 000 personer. Borlänge kommun deltog för första gången 2018.

Sidan senast uppdaterad