Borlänge kommun

Lilla Evenemangsstödet

Syftet med lilla evenemangsstödet är att främja satsningar på evenemang och möten under ett uppbyggnads- eller utvecklingsskede. Det ska vara enkelt att verka för fler möten och evenemang i Borlänge. Lilla evenemangsstödet kan sökas av föreningar och organisationer, ej privatpersoner eller företag.

Stödet är behovsprövat och man är inte automatiskt lovad att få ett ekonomiskt stöd även om man uppfyller alla kriterier. Arrangemanget ska vara öppet för Borlängebon. Exempel på ett icke öppet evenemang kan vara ett evenemang för endast medlemmar i en specifik förening. Desto fler kriterier som evenemanget uppfyller, ju större möjlighet finns att få ta del av stödet.  Maxbelopp är 15.000 kronor.

Kriterier för Lilla evenemangstödet

  • Bidra till varumärket Borlänge. Evenemanget ska stärka Borlänges långsiktiga arbete med varumärket Borlänge och visionen att Borlänge ska vara Sveriges trevligaste stad, det vill säga en kommun med trevligt folk där vi lever ett gott liv tillsammans. Borlänge kännetecknas av självförtroende, solidaritet och tron på att framtiden går att förändra. Principen om människors lika värde är själva utgångspunkten för allt arbete.
  • Bidra till ett starkare föreningsliv. Vi vill att fler Borlängebor engagerar sig i föreningar och organisationer på sin fritid. Vi vill visa upp bredden av Borlänges föreningsliv och vi vill att evenemangen ska återspeglas av detta.
  • Bidra till ett attraktivt Borlänge. Vi vill erbjuda Borlängebon, gammal som ung, en attraktiv fritid med stor bredd av aktiviteter inom många olika områden och geografiska platser inom kommunen.
  • Bidra till fler möten mellan olika kulturer. Vi ser mångfald som nödvändig och viktig för Borlänge. Evenemang som samarbetar med andra föreningar och organisationer prioriteras.

Evenemangsarrangören ska

Genom dialog med evenemangslotsen eller på annat sätt (till exempel referenser) uppvisa att evenemanget håller genomgående god kvalitet och är hållbart ur ett miljömässigt, socialt och samhällsekonomiskt perspektiv. Evenemangsarrangören ska visa på kunnande, kreativitet och kompetens.

Motprestation

Efter överenskommelse med arrangören vill Borlänge kommun:

  • synas på arrangörens webbplats och i sociala medier
  • synas i annonser, trycksaker (programblad, nummerlappar och biljetter etc.) Logotyp i tryckbar upplösning finns att hitta på borlange.se och även den grafiska profilen. Vi vill gärna att ni använder hashtagen #TrevligtFolk och #intevilkenstadsomhelst om ni får möjlighet
  • att arrangören uppger webbsida och facebook-sida dit kommunen kan länka eller få mer information om evenemanget.
  • att arrangören tillhandahåller bilder från/på evenemanget som kommunen är fria att använda i kommunens kanaler. 2 - 4 högupplösta bilder mailas efter evenemanget till evenemangslots@ borlange.se 

Ansökan

Möjlighet att lämna in ansökningar under hela året. Ansökan ska lämnas in minst en månad före evenemangets början. Det brukar ta ca 20 - 30 arbetsdagar att få svar på ansökan av Evenemangsrådet som har möten varannan vecka.

Vid frågor går det bra att skicka e-post till kommun@borlange.se

Utbetalning

Beviljat evenemangsstöd utbetalas mot faktura från den sökande organisationen. Stödet utbetalas efter genomfört evenemang och i samband med att utvärdering lämnats in. 

Fakturan ska märkas med referenskod: K1158560A

Borlänge kommun tar endast emot e-fakturor.
Så här skickar du e-fakturor till kommunen

Evenemangsstödet utbetalas under förutsättning att det som överenskommits mellan Borlänge kommun och arrangören uppfyllts.

Om tillstånd och avgifter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.