Centrumutvecklare
Centrumföreningen
070-688 86 46
Dela sidan på sociala medier

Julskyltning i Borlänge centrum

Söndag 2 december klockan 15.00–19.00.

Marschaller lyser upp från gatan och centrum är vackert ljussatt. Du känner dofter från glögg, mat och brända mandlar. Jultomten är på plats för att ta emot barnens önskningar och runt granen dansar alla hand i hand. Du ser spännande hologram och hör barnens jubel från karusellen. Nissar, sagofigurer och barn i paraden vinkar glatt.

I mysiga Hantverksbyn finns den traditionella julmarknaden. Här strosar du och ser vad marknadsstånden har att erbjuda. En smed smider och folk samlas omkring för att titta. Ponnyridningen lockar nyfikna och modiga barn och du njuter av körernas sånger i parken. Vilken härlig dag, nu längtar du till julen!

Program

Vi gömmer 15 guldpaket i butikerna och om du är en av de lyckliga som hittar ett av guldpaketen, följ anvisningarna och få en fin gåva. Gå Korpens årliga tipspromenad med start utanför Borås Klädmarknad och var med i Barnens Dags lotteri på Jussi Björlings torg. Längs Sveagatan hittar du försäljning av te med karaktär, julgodis, hållbara gratulationskort, lotter, bröd, rykande glögg, kransar, vintergrönt och mycket mer.

I korsningen Stationsgatan/Borganäsvägen kommer gratiskarusellen att snurra och tomtar och figurer finns i stan för att hälsa på alla barn. Hologram, ljud och ljus kommer ytterligare att förstärka julstämningen. Dessutom är det världspremiär för den "sjungande" Jussi Björling-statyn klockan 15.45 på Jussi Björlings torg.

Julparaden

Vill du delta i julparaden? Alla är välkomna att delta, vuxen som barn, ung som gammal. Samling kl 15.15 vid arenan på Fryshuset (fd Cozmoz). Låt dig inspireras av julen och kom utklädd. Tillsammans sprider vi julglädje i centrum. Anmäl dig till Julparaden här!

Sveatorget

Ett julutsmyckat Sveatorg bjuder in till underhållning och aktiviteter. Ett fullspäckat program för scenen presenteras nedan med bland annat Pyjamasorkesterns musikshow och dans kring granen. Räddningstjänsten visar upp sina utryckningsfordon mellan kl. 15.00-16.45 (i den mån de inte är ute på larm) och på Biblioteket kan du skriva din önskelista och ge direkt till tomten. Du kan även göra egna julkort i tomtens verkstad, låna hemliga böcker och delta i boklotteriet. Biblioteket öppnar redan kl 14.00 då Borlänge konstförening har vernissage. Korv- och glöggvagn finns utanför BoMo.

Musikakter på Sveatorget

15.15 Aya Baya Band

16.00 Musikskolans ungdomskör

16.20 Julkänslor från Borlänges barn

16.50 Pyjamasorkestern

17.20 Pyjamasorkestern leder dans kring granen

17.50 Tunhunken spelar Hemvändarvisan

18.00 Diamanter ur skattkistan av julsånger med Milla Last & Mattias 
            Henningson

18.30 Stiko Per Larsson

Hantverksbyn/Liljeqvistska parken

På den traditionella julmarknaden i Hantverksbyn finns glögg, bröd och kanderade äpplen för den som redan nu vill påminnas om julens smaker. Hantverkare har samlats och i stånden kan du finna virkat och stickat, konst, smycken, keramik, ayurvediska kryddor och mycket mer! Tomten finns på plats och smeden smider sitt järn.

I Liljeqvistska parken finns ponnyridning för barn.

Musikakter Liljeqvistska Parken

15.00 Borganäskören

16.00 Borlänge Kammarkör

17.00 Musikskolans kör

Bragegallerian

Caféet håller öppet, hantverk finns till försäljning och tomten finns vid nappgranen.

Musikakter Bragegallerian

15.00 DalaViolinisterna

15.40 Dala Brass

16.15 Borganäskören

17.00 Tomas & Mikael

17.30 Borlänge Kammarkör

18.00 Tomas & Mikael

 Karta över julskyltning i Borlänge centrum

Programmet uppdateras löpande - håll utkik!

Sidan senast uppdaterad