Borlänge kommuns logotyp

Familjetipspromenad om allemansrätten

STF Borlänge Familj bjuder in alla intresserade att vandra runt Älvravinerna och samtidigt göra en digital quiz om allemansrätten.

Vandringen runt Älvravinerna är cirka 4,5 kilometer lång med start och mål vid Älvhagen (nedanför Gammelgården). Quizen riktar sig till barn och unga och andra som på lättläst svenska önskar lära sig mer om Allemansrätten.

Från starten följer ni älven mot Bullerforsen där ni tar bron över och går på andra sidan tillbaka. Avsluta genom att gå över Domnarvsbron för att komma tillbaka till Älvhagen. Det går bra att gå med barnvagn runt hela tipspromenaden.

Parkering av cykel eller bil kan ske på Domnarsvallens och Gammelgårdens parkeringsplats.

Alla är välkomna. Vi tycker att det vore roligt att veta hur många medlemmar som är med så skicka gärna ett Facebook-meddelande när ni har tagit er runt.

Utrustning

Mobiltelefon/smartphone med internetkoppling.

För att göra quizet behöver ni logga in på https://play.gpsquiz.comlänk till annan webbplats i er telefon. Där anger ni ett lagnamn och när ni närmar er Älvhagen kommer tipspromenaden upp i telefonen. Frågorna syns på kartan och kommer upp vart efter man går. Viktigt är att starta på startpunkten.

Tid och plats

Alla går runt Älvravinerna på egen hand på en tid som passar under friluftsveckan 17 maj till 23 maj. Start vid Älvhagen.

Målgrupp

Alla/barnfamiljer. Det går även att rulla Älvrundan.

Kontaktuppgifter vid frågor

Magdalena Lindblom, e-post stfborlangefamilj@stfturist.se