Borlänge kommuns logotyp

Var med och anordna aktiviteter på friluftsveckan - Ut i Borlänge!

Den 17-23 maj 2021 kommer Borlänges första friluftsvecka att arrangeras. Vi söker nu föreningar, skolor, företag eller organisation som vara med och arrangera friluftsaktiviteter.

Tanken är att tillsammans med föreningar, organisationer, företagare, skolor och andra aktörer skapa ett späckat program av friluftsaktiviteter och naturupplevelser för Borlängeborna.

Syftet är att locka fler till utevistelse och naturupplevelser i Borlänges natur - de som inte tidigare vågat eller kunnat ta sig ut för att uppleva naturen.

Målet är att det ska finnas något för alla. Prova på att paddla kanot i Tunaån, upptäck ett nytt naturreservat, upplev ljudet av en hoande uggla i skogen eller njut vid en lägereld. Tanken är att avsluta veckan med ett "sova ute-evenemang" för att peppa varandra att prova på att sova ute. I tält tillsammans med skolklassen, i barnvagn ute på skogspromenad, i hängmatta på balkongen eller varför inte under bar himmel ute i skogen? 

Alla ska kunna delta i någon aktivitet under veckan. Alla aktiviteter kommer därför att vara gratis och ska kunna anpassas efter rådande pandemisituation.

För att kunna göra detta möjligt behöver vi hjälp.

Vill ni vara med och arrangera ett event?

Vill din förening, skola, företag eller organisation vara med och arrangera en friluftsaktivitet? Kontakta oss för att få veta mer om hur du eller din förening eller verksamhet kan medverka i programmet.

Kontakt oss gärna

Epost: uti@borlange.se