Borlänge kommun

Förslag på aktiviteter

Följ Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Tänk på att alltid stanna hemma vid symtom.

Fler tips!

Spela friluftsbingo

Passar för både vuxna och barn som vill utforska naturen på egen hand eller i liten grupp. Bingobrickan är full med olika aktiviteter som kan utföras utomhus och deltagarna sätter kryss i rutorna för de aktiviteter som de utför.

Bingobricka Pdf, 129.4 kB.

Fredagsmys vid lägerelden

Ta med fredagsmyset ut i naturen! Ta med familjen, chips och marshmallows och leta upp en bra eldstad. Mysigare fredagsmys kan man knappast ha!

Sova ute

Passa på att testa att sova utomhus! Under bar himmel, i hängmatta, på balkongen eller i tält - du bestämmer!

Topptur

Har du besökt Borlänges fina utsiktsplatser? Ge dig ut på topptur och se Borlänge från ett annat perspektiv. Hovgårdsklack, Sifferboberget-Skalsbergets naturreservat och Rösåsens utsiktstorn är alla platser med fin utsikt över Borlänge. Läs mer om platserna på Naturkartan.se/borlange eller i appen Naturkartan.

Platser anpassade för rullstol och barnvagn

  • Vid Båtstasjön finns ett tillgänglighetsanpassat grillhus. Här parkerar du praktiskt intill grillplatsen och rullar lätt på den grusade gången till grillplatsen.
  • I Sjöbergets naturreservat finns en nyanlagd stig och grillplats mitt i skogen. Stigen är ca 400 meter lång och ganska kuperad. Passar för barnvagn och elrullstol.
  • Vid Paradisbacken finns också en grillplats som passar för rullstol och barnvagn, nära parkeringen.

Läs mer om platserna på naturkartan.se/borlange eller i appen Naturkartan. Till samtliga grillplatser behöver man ta med egen ved.