Borlänge kommuns logotyp

Alpin skidåkning

I Borlänge finns anläggningar som erbjuder fina möjligheter till alpin skidåkning, Romme Alpin med hela 34 nedfarter och de mindre anläggningarna Nybroberget och Paradisbacken.

Romme Alpin

Skidanläggningen Romme Alpin ligger 13 kilometer utanför centrala Borlänge, i riktning mot Ludvika. Här erbjuds skidåkning i 34 nedfarter från två toppar med en högsta fallhöjd på 275 meter. Här finns hela sex toppmoderna 6-stols expressliftar som snabbt och smidigt tar dig upp på berget. Utöver dem finns även släpliftar, knappliftar och skidband.

Romme Alpins hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nybroberget

Backen är belägen strax utanför Borlänge. När vintern bjuder på snö brukar Nybrobergets anläggning erbjuda kvällsskidåkning.

I Nybroberget finns en stor och bred barnbacke med en egen knapplift där det är lätt att hoppa av var man vill i backen.

Borlänge Alpins hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Paradisbacken/Plättbacken

En fin skidbacke med möjligheter för hela familjen att åka skidor utför!

Paradisbacken, i folkmun Plättbacken, ett härligt friluftsområdet vid Tjärnaberget. Paradisbacken är en familjebacke med knapplift, värmestuga med wc. Här finns också en pulkabacke och grillplatser. Anläggningen drivs ideellt av Friluftsfrämjandet i Borlänge.

Visit Sweden Paradisbacken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.